lördag 28 februari 2009

Melodifestivalminne

Sitter här i myskläder och tittar på melodifestivalen.

Minns plötsligt en melodifestival som jag inte såg, men hörde.

Vet inte hur längesen det var, kanske 14-15 år sen. Jag befann mig i en liten by utanför Pajala, i en lada ombyggd till gästhus. Ingen tv fanns det, men väl en radio.
Det var en speciell upplevelse att höra bidragen utan att se artisterna. Musiken gick fram oerhört mycket bättre när man inte stördes av synintrycken. Låtar, som jag förmodligen skulle sågat om jag sett dem framföras, tyckte jag nu var riktigt bra.

Jag tror att det var Nanne Grönvall i nån formation, som vann det året. Nån lite folkmusikinspirerad låt.

Det är ett mysigt minne. Hur jag sitter där med vännerna i ladan, vi är påpälsade(det är kallt i Pajala på vintern), lyssnar på radion, småsnackar om låtarna och tycker till om musiken.

teknikens under

Oh herregud.

Jag hade photoshop förut. Det var rätt kul att mixtra med bilder, kontraster, färg och så. Sen när jag köpte min nya dator hade jag inte råd med photoshop, så jag har fått nöja mej med det som följer med i windows. Inte lika kul.

Idag tipsade min tekniknördiga pappa om picasa 3.

Farligt...

Nu har jag suttit i två timmar och lekt med skärpor, färger, textrutor...

Alldeles perfekt. Och fullkomligt livsfarligt...

Men roligt!

fredag 27 februari 2009

Röd klänning sökes

Jag behöver hitta en röd klänning.

Den måste passa nån med former (läs: en tjockis!) och helst vara snygg.
Jag behöver den snarast, senast om ca två veckor.

Några tips?

Det där andra livet

Ikväll har jag levt mitt andra liv.

Det där livet då jag får klä upp mig i glitter och glamour, sminka mig till perfektion och underhålla en massa människor. Ge en musikalisk upplevelse och samtidigt få en egoboost genom att få vara lite star, lite stjärna.

Jag älskar det. Älskar att stå inför folk, älskar att se dem röras till tårar, skratta, klappa takten, känna igen sig.
Älskar att få känna att jag är bra på det jag gör, att det är jag, just jag, som får dem att känna, skratta, röras...

Ikväll fick vi stående ovationer.

Det är fan bra!

I-landsproblem

Hemma.
Helg. Äntligen helg.

Jag är så trött. Inser att jag inte är gjord för att jobba heltid. Frågan är bara hur jag ska kombinera lusten att resa och göra roliga saker med en betydligt lägre lön.
Måste komma på fötter först. Få igång mina egna projekt, de ska ju generera pengar så småningom. Men hur ska jag orka ta tag i det nu när jag är så trött?

Visst det är ett ilandsproblem. Men det är mitt problem. Jag vet att andra har det värre. Mycket värre till och med. Och jag har sympati för dem. Men ofta får man höra: "ska du klaga, du som..."

Ja. Jag ska klaga. För mina problem är inte mindre jobbiga än dina. Inte i mitt liv.

Men nu är det helg, hörni!

torsdag 26 februari 2009

Men va fan!

Först får jag ont i magen... Och sen konstrar min tv. Den sprakar och bilden är kornig. Ibland, ibland är den som vanligt.

Ska det inte vara nån ände på eländet?

Jag har verkligen inte råd med en ny tv... :(

Synden straffar sig själv

Jag sa att jag inte kunde dejta för att jag inte mådde bra.

Nu har jag fruktansvärt ont i magen.

Jäkla karma. Eller vad det nu är.

Jag - bluffen

Rätt ofta går jag runt och känner mig som en bluff.

Ni vet, sådär att nu avslöjar de mig när som helst. Jag är inte sådär bra som de tror, som jag framställer mig. Snart kommer jag att göra bort mig och då kommer de att få se...

Jag önskar att jag kunde vara snällare mot mig själv.
Jag önskar att jag kunde tycka att jag är bra som jag är.
Jag önskar att jag kunde vara nöjd med att vara som jag är.

Jag vill tycka om att vara jag.

FEGIS!

Buuuuu!!! Fegis! Tråkmåns!

Jaha. Jag ställde in. Fan vad trist jag är.

Eller nej. Det var helt rätt. Jag var totalt osugen på att dejta och hade bara suttit och längtat hem till Criminal Minds. Jag känner mig själv efter så här många år.

Eller så är jag rädd.

Eller så väljer jag den lätta vägen.

Nu ska fega jag fundera på mellansnack till giget imorrn istället.

dejt ikväll

Ja hörni.
Jag har dejt idag. Ikväll. Och nä, jag har ingen lust. Vill mycket hellre sitta hemma i soffan, slappa, ta det lugnt.
Tröttsamt.

Men dejt ska det bli.
Rapport kommer.

onsdag 25 februari 2009

You're so young and I'm so right....

Jag blir så trött. Jag önskar att jag inte hade så rätt jämt.

Har mejlat lite med en kille från en dejtingsida. Eller mejlat, han föreslog msn på en gång. Eftersom han verkade lite kul (ung, dock. 6 år yngre) så addade jag honom, mot bättre vetande... Han var ju rätt söt.

Det var som att jag kände det på mig. Det första han gjorde var att be om bilder. Okej, det kan man väl förstå. Men sen har vi knappt pratat utom typ "hej snygging". Jag avskyr "hej snygging". Tycker det är töntigt att säga så till nån man inte känner. Nope, it doesn't turn me on... Började känna lite olust när han loggade in på msn, som nåt slags dolt hot. Men jag avfärdade det, va fan, jag är så skadad. Och så idag, precis när jag trodde jag sluppit honom för kvällen, så hör han av sig och börjar snacka om att jag är så sexig, att jag borde varit hos honom och myst, att jag nog har svart bälte i mys och sex, sån sex appeal som jag har...

Jag har inte ens träffat karln!

Jag visste inte vad jag skulle skriva, ville helst logga ut, men sen skrev jag nåt om att jag inte gillar att snacka sex med folk jag inte känner... Sen loggade jag ur snabbt som fan. Orkar inte!

Fan att magkänslan skulle ha rätt här med.

skolk och semlor

Idag är en skolkardag.

Jag var hos min terapeut. Eller coach, kanske man ska säga. För det är coaching vi håller på med nu, inte så mycket terapi. Egentligen coachar han mig i att träffa nån. Kan ju låta onödigt, men har man så mycket issues som jag, så kan det behövas.
Idag blev det dock mer om livet i stort än om kärleken. Fast kärleken är ju med där också, i livet alltså.
Jag gillar coaching. Det är mer konkret, lättare för mig att förstå. Det kändes bra när jag gick därifrån.

Tyvärr tog mitt svaga jag överhanden och jag begav mig ut på semmeljakt. Fast jag vet att jag ångrar mig, både för kaloriernas skull och för brödet. Magen är redan i uppror efter allt jag satte i mig i helgen.
Nu råkar det vara så att Stockholmarna tydligen är helt semmeltokiga, för bägge bagerierna jag gick förbi hade slut på semlor. Nåt annat än bagerisemlor vill jag inte ha, då får det vara!

Istället gick jag och köpte nybakad ciabatta, bregott med havssalt, avokado och en lagrad prästost. Säkert mycket nyttigare än semla. Not.

Men, vad jag ju skulle berätta var att jag egentligen skulle ha gjort något annat efter terapeuten, men jag sket i det. Skolkade!
Det kändes bra.

tisdag 24 februari 2009

En man på jobbet

Det finns en man där jag jobbar som är snygg. Han är snygg på ett sånt där lite gammalt sätt. Ibland ser han bara gammal ut, men oftast är han snygg. Idag var han det, när han hjälpte mig ut genom dörren med en rullstol. Sen kom han tillbaka och hjälpte mig in också. Inte för min, eller rullstolens, skull visserligen, han skulle tillbaka hursomhelst, men ändå. Han tog i som bara den och drog rullen ända fram till hissen. Sen tog han trappan, för hissen är trång. Dessutom kanske han vill passa på att få vardagsmotion, vad vet jag. När jag skulle putta in rullen i hissen insåg jag att vi glömt lossa på bromsen på ena hjulet. Jag kunde knappt rubba den. För honom verkade det inte vara några problem. Alls.

När vi kom upp med hissen väntade han för att hålla upp dörren in till kontoren.

Jag blev alldeles förvirrad och visste inte vart jag skulle titta. Småskämta lite, det var inga problem, men jäklars vad läskigt att titta honom i ögonen. Jag brukar aldrig ha problem att titta folk i ögonen annars. Bara såna som jag är attraherad av. Fast jag vet inte ens om jag är attraherad av den här mannen. Jag vet inte ens om han är ledig. Han kanske är gift och har sju barn, vad vet jag.
Tillslut slängde jag väl dit ett öga och fick ur mig ett "Tack för hjälpen..."

Jag undrar om han är gift.

När blir man frisk då?

Jag känner mig fortfarande inte helt ok.

Sängen var helt blöt när jag vaknade inatt, jag svettades samtidigt som jag frös. Antingen är det förkylningen som hänger kvar, eller så har jag kommit i klimakteriet.
Jag stod ute en halvtimme i förmiddags och frös och när jag kom in gjorde det ont som fan när jag andades in.

Tanken var ju att jag skulle träna idag. Ha! Boxas, var det. Blir ingen boxning här inte. Blir hem, tappa upp ett varmt bad och sova tidigt. I nya sängkläder.

Och ja. Jag är hypokondriker. Big time. Men boxningspasset var ändå fullt...

måndag 23 februari 2009

Byta?

Jag är vansinnigt trött.
Vansinnigt.
Såna här dagar, när jag är trött, så vill jag bara fly. Bara bli liten och ansvarsfri.
Inga måsten, inte borden.

Bara krypa ner under täcket.

Men.

Jag är ju vuxen.
Vuxen och singel.
Så jag måste laga mat åt mig själv, jag måste plocka upp tvätten åt mig själv. Jag måste diska åt mig själv och jag borde gå och träna för mig själv.

Kan jag inte, just ikväll, bara få byta liv? Eller möjligen få hit nån vänlig själ som gör detta åt mig?

Nähä.
Tänkte väl det...

söndag 22 februari 2009

Jag vill inte!

Söndag kväll.

Jobba imorrn.

Jag vill inte! Det är för mycket snö ute. Jag vill ligga hemma i sängen och titta på snön som faller. Inte kliva upp när det är mörkt, gå ut i slasket, trängas på tunnelbanan med alla illaluktande människor och sen vara mänsklig hela dagen.

Jag vill vara ego imorrn!

Fast jag antar att jag får vänta tills på lördag...

Söndagmorgon

Men shit vad seg jag är idag!
Jag tog en halv ångestdämpande innan jag skulle sova igår, det kan bero på det. Jag brukar undvika att ta dem just därför, men jag kände att risken var stor att jag skulle fastna i känslan jag hade igår och jag behövde verkligen sova.

Tror inte det blir nån träning. Jag ska ju fika med vännen också, och förbereda mig inför repet.

Lite tjockångest har jag efter chokladkulorna igår, men det får vänta till imorgon.

Just nu sitter jag och tittar på femman, på nån slags dokusåpa om ett flygbolag. Jag fattar inte att de kan ha gått med på att visa det! Allt går åt skogen för passagerarna och flygbolaget tycker bara att allt är nån annans fel. Inte ett dugg serviceminded. Jag skulle aldrig flyga med dem.

Det snöar ute. Snöar och blåser. Jippie...

lördag 21 februari 2009

Sweet dreams

Nu är jag skittrött och mätt så jag mår illa. Detta trots att jag inte ens ätit upp alla chokladkulor.

Jag tror jag går och lägger mig nu, så kanske jag slipper sova bort hela dagen imorrn. Det vore skönt att hinna träna.

Lördagen lite bättre, trots allt.

Lite gladare med en mathavreotto puttrande på spisen och Lindts chokladkulor väntande i en påse..

En sak som är fantastiskt skön är att jag kommit över min bloggtorka. Det var helt rätt med en nystart. Det var som att jag målat in mig i ett hörna på AB. Även om jag alltid skrivit för mig själv så rycktes jag med, påverkades av allt snack om tråkiga bloggar. För man vill ju för sjutton inte vara tråkig! Eller?
Helt ärligt, nu skiter jag i det. Kanske för att jag redan från början gjort klart att detta är en egoblogg. MIN egoblogg. Om jag vill skriva vad jag åt till frukost så gör jag det.

Det är skönt.

Saturdayblues

Jag känner mig lite låg.

Helst vill jag bara gå och köpa choklad och chips. Men jag vet att det är helt fel tänkt. Då får jag bara mer ångest. Egentligen borde jag gå och träna, men jag har tvättstuga.

Den blåa känslan kan bero på flera saker. Dels har jag bara sovit 3-4 timmar inatt och det är alldeles för lite. Herregud, mina vänner brukar kalla mig Skalman, mat och sovklockan måste följas, annars blir det knas... Dels drack jag vin igår, inte hysteriskt mycket, men det kan nog påverka. Dels blev det lite dumt mellan bästaste och mig idag. Ett missförstånd som ledde till att hon bad mig att inte vara nedlåtande, vilket inte heller var min mening att vara. Jag vet inte om jag tyckte att jag var det heller, men i mitt hyfsat ömtåliga tillstånd tog jag åt mig och blev ledsen. Jag vill inte vara en person som är nedlåtande, medvetet eller inte.
Jag blev dessutom så paff att jag knappt kom ihåg vad jag sagt och kunde därmed inte heller försvara mig.
Förmodligen gör jag en hel hönsgård av ett litet fjun. Bästaste är inte heller riktigt fit for fight. Och det blev en bra stund ändå. Men nu kan jag inte komma ifrån tanken på att jag är en dålig vän.

Dessutom är en annan vän i stan över helgen. Hon har frågat om jag vill ses ikväll, ute, och jag orkar verkligen inte. Det gör såklart att jag känner mig som en ännu sämre vän.
Fast nu tog jag tag i saken och ringde min vän. Hon förstod precis. Vi ska ses imorrn och fika istället, så nu känns det lite bättre.

Fast jag vill fortfarande trycka i mig massor av onyttiga saker.
Förmodligen borde jag gråta lite, men jag orkar inte.

Tekniska problem

Jag är lite sur för att jag inte får min profilbild att visa sig på andra ställen än i min blogg. Hur svårt kan det vara, liksom???

TGI(was)Friday!

Vilken helt underbar kväll jag hade igår!

Kvartettmys hos basen på Ekerö. Bastu, smoothie, god mat, gott vin, kolla in konkurrensen, inspireras...

Framåt ett började vi sjunga också. Inte helt att rekommendera när man delat på 2 flaskor vin och toppat det med Irish Coffee. Guskelov var inga inspelningsmanicker framme.

Framåt 2.30 dråsade vi i säng och vaknade vid halvnio till ett lätt snöfall från en bomullshimmel. Basen hade fixat värsta hotellfrukosten med yoghurt, ägg, te, fruktsallad och hembakt bröd. Inget för mej då, men min knäppmage, men de andra njöt av brödet. Jag var nöjd med ägg, yoghurt och fruktsallad.

Nu är jag lite trött. Lite, det var ju också en underdrift! Jag är helt slut. Men, det är bara nya tag, in i duschen och iväg och träffa bästaste! Sen lär jag däcka i soffan till melodifestivalen ikväll...

fredag 20 februari 2009

Hårresande..

Jag fick ett ryck.
Jag var ute och gick med en kompis och plötsligt kände jag att jag bara inte står ut med mitt hår längre.
Sist jag klippte mig var i november och eftersom jag klippte en kort frisyr då, kan ni tänka er hur det ser ut nu...
Japp, för jävligt.
Grejen är att min frisör typ är fullbokad månader framåt... Samt att jag inte betalat för förra gången jag var där. (klipper mig på krita...) Så jag kan inte med att gå dit innan jag betalat.

Nu gick jag upp till en lokal frisör och bokade en tid om en timme. Det kostar 200 kr mindre än hos min vanliga frisör. Hoppas det inte kostar lika mycket i sämre resultat...

Vackert väder...

Det är underbart väder ute och här sitter jag. Visserligen med rester av en envis feber, men ändå..
Ska nog ta och ge mig ut runt Långholmen snart. Måste ju kompensera för all utebliven träning denna vecka och slarv med maten (läs vin, chips, choklad och ostbollar) förra veckan.
I och för sig har jag inte ätit så mycket denna vecka, eftersom jag sover mest hela tiden, men jag rör mig ju inte heller.

Ikväll blir det i alla fall ut till Ekerö till en kompis och bada bastu. Svettas ut det sista av förkylningen. Sen god mat och inspiration inför kommande rep.
Imorgon är det brunch med bästaste och sen nån slags utställning.
Det är dags att jag aktiverar mig lite på helgerna, mer än bara repa och repa...

Det här handlar om mig

Jag vill bara få det sagt.

Det här är en egoblogg.
Den handlar om mig. Mitt liv. Mina tankar. Mina problem. Mina framgångar.

Du som vill läsa djupsinniga samhällsanalyser, fyndiga kulturbetraktelser, spännande modereportage - move on.

Det är i och för sig mycket möjligt att det kommer något sånt ibland. Men gör det det så är det för att JAG vill. Och det kanske jag vill. Ibland.

Fast oftast vill jag bara skriva av mig. Sånt som snurrar runt i huvudet. Eller så vill jag bara skriva nåt. Vad som helst, nåt trams. Eller dela med mig av nåt bra. Eller gnälla lite.

Vi får se.

Huvudsaken är att det här är en blogg om mig.