måndag 30 mars 2009

Färjan 2

Oh my god.
Detta är definitivt min favoritdokusåpa. All time high.
Färjan.
Den har allt.
Alla dessa... karikatyrer! Kaptenen. Bartendern. Kryssningsvärden. Säkerhetsvakten.
Och alla passagerare. Kanal 5 lyckas bekräfta alla fördomar.
Det är så underbart töntigt!!!
Jag skrattar, förfasas, skäms å folks vägnar...
Men jag älskar det!

Tårtkalas!

Åh, det var trevligt i lördags!

Sjuk och eländig var jag (det är jag fortfarande, trots att jag jobbat idag), men trots det lyckades jag få riktigt fint här hemma, samt tre vackra tårtor på bordet. (skulle lägga in bilder, men dumma blogger vill inte att det ska bli fint...)

Folk kom. Av nån anledning hamnade vi i mitt kök allihop. Det var lite trångt, men mysigt. Jag gillar kök. Har alltid gjort.

Jag var lite orolig till en början, för det är inte alla mina vänner som liksom passar ihop. Men sen bestämde jag mig för att skita i det. Vi är ju vuxna människor.

I slutändan var vi tre stycken som satt kvar och drack några glas vin till kl 12.

Det är så lustigt när man träffar vissa man inte träffat på länge. Först blir det liksom lite stelt och "jaha, vad har du gjort sen sist" och sånt. Men sen när man har gått igenom det där (och druckit lite vin) då kommer diskussionerna igång.

Sen diskade jag innan jag gick och lade mig. Jag har nog blivit vuxen nu.





Ibland...

Ibland, inte ofta, men ibland blir jag så frestad... Tänk att få ha en bil. Kunna sätta sig och köra iväg, vartsomhelst. Bara jag och radion.
Visst, jag vet. Skatter, lån, bensin, vägtullar... För att inte tala om idiotin i att ha bil innanför tullarna. Och miljön.
Men som idag, när jag har jobbets bil med mig hem. Imorgon kan jag bara hoppa in i bilen och vara på jobbet efter 10 minuter. Så oerhört bekvämt.

fredag 27 mars 2009

Det är okej

Klockan närmar sig midnatt. Snart är det inte min födelsedag längre.

Jag har haft en lugn och skön dag. Städat hemma. Fått massor av gratulationer. Ätit en fantastisk god (och dyr) middag på libanesisk restaurang med min familj. Fått blommor och presenter; pengar till PT och lite annat.

Och nu sitter jag här. Hemma. Själv. Och känner mig lite ensam. Lite... vemodig. Som jag så ofta gör, när jag ska ta avsked av något. Nyårsaftonar, födelsedagar... Det lovar nytt, bådar gott... Men samtidigt lämnar man något bakom sig. Jag har aldrig varit bra på avsked. Inte ens till mig själv.

Ändå har inte detta år varit nåt att spara på. Depressioner och elände. Fast jag har ju lärt mig massor också, förstås. Att det är okej att vara där man är. Inte slå på sig själv för att man borde känna något annat, vara någon annanstans.

Så jag sitter här med min gubbhosta och en kopp te, skriver i min blogg och funderar för mig själv. Känner mig vemodig. Lite ensam.

Det är okej.

Ja må jag leva

Hurra hurra hurra, grattis till mig, från mig.

Idag fyller världens äldsta kvinna 130 år. Hon bor i Azakstan och såg ganska pigg ut för sin ålder, där hon satt och sörplade i sig sin yoghurt eller vad det kan ha varit. Lite problem med hörseln hade hon tydligen, men vad sjutton...
Hon var 95 år när jag föddes. Haha, vad ålderskrisar jag för? Hit med lite yoghurt, bara!

jag ålderskrisar egentligen inte så mycket alls (tror jag), men det passade så bra in... :)

torsdag 26 mars 2009

Hunger

Jag är hungrig.
Jag har ju levt på Nutrilett nu i två dagar. I vanliga fall bryr jag mig inte så mycket, för det är rätt skönt att slippa tänka på att laga mat, men nu är jag hungrig.
Får väl ta en kopp te...

Paypal

Jag ska köpa en grej via paypal. Blir alltid så nervös när jag ska köpa grejer via nätet. Inte för att jag har mycket pengar att bli skinnad på, men det vore trist att bli av med det lilla jag har...

Nån som har testat paypal och kan lova mig att det är idiotsäkert? Eller ialla fall ganska okej..?

onsdag 25 mars 2009

Mitt (o)spännande liv

Det händer inte så mycket spännande när man är sjuk. Idag klädde jag i alla fall på mig och gick iväg och lyssnade på repet. Bara att sitta där var jobbigt och ansträngande. Svårt att låta bli att sjunga också, men tanken på att inte kunna sjunga på söndag gjorde det lite lättare att hålla munnen stängd.
Sen har jag fortfarande ingen röst heller, även om den blivit mycket bättre sen i helgen.

Usch vad tråkigt det är att vara sjuk och inte orka!
Imorgon ska jag försöka städa lite här. Har ju bjudit hem folk på lördag för att fira födelsedag och då är det ju kul om det inte ser ut som ett bombnedslag. Får väl ta det i 10-minutersetapper och vila emellan, så går det nog bra.

Jag har i alla fall inte ätit nån glass idag! Nutrilett för hela slanten... Imorrn kanske jag orkar gå en promenad också. Kanske.

tisdag 24 mars 2009

Irriterande reklam

Jag blir så jäkla irriterad på reklamen för Mariabingo. Den här " vi killar jobbade hårt för att vara den bästa kvinnliga spelsajten" och så har nån kille bakat en "jättegod kaka" och ena killen spiller och den andre torkar av honom med sin servett... Så jävla töntig könsrollsreklam. Fast det kanske är det som är syftet, att man ska bli förbannad och bry sig.

Sen blir jag irriterad på kinderreklamen, där en pappa och hans son är på bio och pappan ger ungen ett tomt chokladpapper och ungen skrattar! Vilken ungen skulle skratta om farsan käkat upp hans choklad?

Åh, jag har legat hemma framför tv:n för länge...

Nackdelar med förkylning...

Min hosta låter som när en gammal farbror hostar. Sexigt. Dessutom har jag blivit tjock av all glass.
Nu blir det nutrilett tills på fredag. Jag vet att det inte är nån bra långsiktig lösning, men för att tappa glasskilona tills på fredag... Nöden har ingen lag!
Jag vill inte vara tjockare än nödvändigt på min födelsedag.

Födelsedag i sikte

På fredag fyller jag år.
Ett år äldre, ett år klokare? Jag vet inte det jag.
Eller jo, det är jag nog ändå.
En sak jag i alla fall (åter)upptäckt är att jag bestämmer över mitt liv. Visst, det finns saker jag inte kan påverka (som den här jäkla förkylningen, till exempel) men det är fortfarande jag som väljer hur jag ska reagera på det som händer. Om jag blir ett offer och låter mig svepas med, eller om jag gör ett aktivt val.

Nu är det jag som väljer.

måndag 23 mars 2009

Status:

Hostar slem så det värker i halsen.
Feber.
Snorig.
Svullen.
Orkeslös.
Har tråkigt.

Glassberoende... Fast idag har jag gått över till sorbet. Avvänjning...

söndag 22 mars 2009

Eländiga teknik

Sjuk och eländig och nu verkar tv:n ha bestämt sig för att ge upp totalt. Hur olägligt kom det på en skala? Det bara hoppar och sprätter. Jag som ville titta på film och sen på reprisen av Criminal Minds. Blir inget av med det...

Förkyld och helvete!

Men seriöst.
Jag tog det extremt lugnt hela dagen igår. Gick och lade mig hyfsat tidigt. Tog en ipren och en sömntablett för att verkligen få sova.

Och vaknar... Ännu sjukare än igår!

Det är inte okej!

Jag har ingen röst, halsen värker, hostan är på lut hela tiden. Jag känner mig febrig och måste vila var 10:e minut ungefär.
Det ser inte ut som om jag kommer kunna repa idag, eller ens gå till jobbet imorrn.
Och min chef som just pratade med mig om att jag varit sjuk så mycket sen jag kom tillbaka från sjukskrivningen... Skit!

Nån som har en snabbkur?

lördag 21 mars 2009

Pizza och nostalgi...

Eftersom det är synd om mig som är förkyld, och eftersom det visade sig att jag inte är glutenallergiker, så har jag bestämt att jag ska få unna mig en finpizza idag. Lagom till Robinsonpremiären.

Jag kommer förmodligen att ångra mig när jag ser vågen, men jag får ta det när jag blir frisk.

Råkade surfa in på en gammal väns websida och hittade foton. Bland annat ett på honom och mig, jag har en snefylla och är ledsen, han tröstar mig och värmer mig med sin kavaj. Kortet är så fint på nåt sätt.
En liten stund efter kortet togs började vi hångla. Det kändes sjukt bra, det minns jag än idag, men till syvende och sist fegade jag ur på grund av omständigheterna. Han hade varit ihop med min bästa kompis, jag hade varit ihop med hans bästa kompis, han var i ett förhållande just då...
En sån där grej som jag kan känna ett stygn av ånger för idag, att jag inte vågade se vad det kunde bli.
Han är lyckligt gift idag och vi har bara väldigt sporadisk kontakt.

Men kortet gav mig en nostalgitripp. En rejäl sådan. Just nu vet jag inte om jag är sorgsen eller glad...

Förkyld som fan

Vaknade imorse och var ännu mer förkyld. Måste därför tyvärr erkänna att vin inte fungerade som medicin.
Så istället begav jag mig upp till apoteket och inhandlade esperitox. Sedan inhandlades citron, ingefära och honung på Vi, samt tre (!) sorters glass.
Nu ska jag bara städa undan det värsta, sen blir det soffläge resten av dagen.

Tur!

Det är tur att jag är lat, för nu efter 2 glas vin hade det varit himla gott med chips. Eller ostbågar.
Som sagt, tur att jag inte orkar gå upp till 7-11...

fredag 20 mars 2009

NOT interested!

Varför skriver 48-åriga gubbar till mig på dejtingsidan?
Seriöst, nån måtta får det vara! Take a hint, svarar jag inte är jag förmodligen inte that in to you...

fredag kväll...

Hemma
Trött
Glad
Nöjd
Giggat
Lyckats
Roat publiken
Succé
Förkyld
Ett glas vin?

Sovmorgon imorgon...

torsdag 19 mars 2009

En sån där dag...

Idag hade jag en riktig dipp.
Först hade jag en hetsig diskussion med en klient på jobbet. Sen hade jag ett samtal med min chef. Han tvivlar en aning på mitt engagemang, vilket han gör rätt i.
I klartext vill han veta om jag tänker stanna eller gå. Jag hade inget svar idag.

Jag känner mig så jäkla misslyckad. Jag har inte lyckats göra "karriär" på nåt jobb. 4 år är det längsta jag stannat nånstans, sen har jag tröttnat, blivit missnöjd eller inte stått ut. Det är som att jag börjar jättestarkt, men sen när det verkligen gäller, då sviker jag mig själv. Som om jag inte unnar mig själv att lyckas.

Efter jobbet gick jag i alla fall iväg på en konsultation med en PT på gymet. Jag hade inte tänkt träna, för jag är fortfarande slut efter konditionstestet. När jag pratade med PT'n blev jag så peppad att jag körde 30 min på crosstrainern av bara farten och tappade sugen att köpa choklad. Vilket var bra, eftersom jag redan tröstätit sockerkaka på jobbet. Just det, jag har fått provresultaten; ingen glutenallergi!
Jag är jätteträningspeppad nu och ska köra ett gratispass med PT'n på lördag.

Fast nu är jag trött och känner mig uschlig i halsen. Inte bra, vi har gig imorrn, så nu är det sängen som gäller.

Skit

Idag känner jag mig som en påse bajs...

onsdag 18 mars 2009

Galet trött och köpstopp

Idag är den gamla tanten galet trött.
På repet tidigare ikväll trodde jag allvarligt talat att jag skulle få bryta och åka hem. Det kändes som om jag hade gele i knäna och jag ville bara rinna ut över golvet som en liten våt fläck. Så jag gjorde det, men golvet var inte så rent, visade det sig. Ingen jättebra ide alltså, för nu måste jag komma på vad jag ska ha på mig imorgon. Kavajen blev alldeles dammig.

Förresten, jag har infört köpstopp åt mig själv! Från och med nu får jag bara köpa sånt som jag verkligen verkligen behöver. Typ mat. Och ett par nya solglasögon om jag inte hittar mina gamla.
Köpstoppet beror mest på att jag nästnästa vecka börjar jobba 80%. Fyra dagar i veckan.
Så skönt, men så fattig jag kommer att bli... Men va fan. Fattig har jag varit förr. Jag tror det kommer vara värt det.

tisdag 17 mars 2009

oj oj oj...

Jag är verkligen i urkass form. Jag hostar fortfarande...

Kondition som en gammal tant!

Jag är gammal!

I alla fall om man tittar på konditionen. Jag hade bokat in ett konditionstest idag efter yogan. För ett år sen gjorde jag ett arbetsEKG och fick höra att jag hade ganska bra kondition. Då var jag säker på att jag inte hade nån kondition alls, så det var ju ett glädjande besked. Nu var det precis tvärtom.
Testet gick ut på att springa 2 km så fort man orkade. 2 km! Så långt har jag inte sprungit på... År!
Grejen är att jag är en overachiever i allt, utom just i konditionsträning. Sätt mig i en maskin, ge mig en skivstång och jäklar vad jag tar i! Men kondition och i synnerhet att springa... Går det att fuska, så fuskar jag.
Så, resultatet av testet blev att jag är 6 år äldre konditionsmässigt än min riktiga ålder. Jag låg fortfarande inom okej kondition, men lågt.
Det svider!!! Klart jag visste att jag inte var i toppform, men man hoppas ju alltid...

Så nu är det bara att köra. In med ett konditionspass. Upp på löpbandet bara! Synd bara att det ska vara så jäkla trist...

Yogan gick bra idag i allafall. Jag lyckades till och med göra ett shoulderstand. Imorrn blir det vilodag, på torsdag har jag bokat in en gratis konsultation med en personlig tränare.

Jag ska fan komma i form!

måndag 16 mars 2009

monday monday

Oh. My. God. Vad trött jag är. Galet trött.

Jag var så trött när jag var på väg hem från jobbet att jag inte kunde stå emot frestelsen att köpa choklad. Så dumt. Men det är som att när jag väl har börjat äta socker är det så jäkla svårt att sluta.
Men nu har jag varit och tränat, så nu har startskottet för en nyttig vecka gått. No more chocolate.
Det var jobbigt att träna idag. Mycket jobbigare än förra veckan. Kan ju ha något att göra med att jag är så trött...

Nu ska jag ta ett bad, sen är det kolla Cityakuten och Projekt Runway och sova...

söndag 15 mars 2009

Efter helgen kommer...

Hemma igen.
Det har varit en enormt uttröttande, men fantastiskt rolig helg.
Jag är helt slut, samtidigt som det nästan kvillrar i kroppen.

Repat två hela dagar, stor fest igårkväll och massor av sjungande till halvtvå inatt. Jag är inte van!
Men roligt var det.

Nu blir det slappande resten av kvällen. B&J har inhandlats. Soffan är riggad. Badkaret fyllt.

Fem dagar till nästa helg...

fredag 13 mars 2009

GLASSMANIA

Min bror var här och lämnade bilen som jag ska låna i helgen.
Som tack, för att jag slapp lämna hemmet och åka till Sumpan, bjöd jag honom på middag. Parmesanomelett med champinjon och fetaoströra. Av någon anledning började vi prata om glass. Jag tror det började med laktosintolerans, men det slutade i alla fall med att vi gick upp till ICA och köpte två byttor Ben&Jerrys. Halfbaked och den nya med macadamianötter.

Galet gott.

Tur att jag tränade förut...

Blodet droppar...

Det är små bloddroppar i min trapp. Jag vet inte om de leder ut eller in, men de finns hela vägen mellan källardörren och ytterdörren.

Man undrar ju...

torsdag 12 mars 2009

Slutet av en epok

Hösten 2007 var jag rejält under isen. En tid av strul på jobbet, dödsfall i familjen, alldeles för mycket ansvar på så många plan gjorde att jag i princip bara grät. Grät och sov.

Räddningen blev terapi.

Jag gick från att sitta och ha dåligt samvete för att jag bara pratade om mig själv, till att ha en större förståelse och acceptans för vem jag är och hur jag är.

Om ca en månad gör jag min sista terapisession.

Det känns konstigt, men bra. Jag hade nog kunnat fortsätta, det är ju ganska skönt att ha nånstans att prata av sig, men jag vill testa att stå på egna ben ett tag. Min terapeut håller med.
Dessutom, om jag ska gå ner i arbetstid har jag inte råd att fortsätta...

Jag är inte klar med mig själv. Det blir man väl aldrig. Men jag vet en del om mig själv nu. Och jag tycker mer om mig själv. Jag kan påminna mig om att jag är bra trots, eller tack vare, mina fel och brister. Jag är människa, med allt vad det innebär. Jag får reagera. Jag får göra fel, jag får göra misstag och jag kan lära mig av dem. Eller inte.

Jag behöver inte vara likeabel hela tiden.

Det känns skönt.

onsdag 11 mars 2009

All work work...

Igår fick jag reda på att den enhet jag flyttade till efter min sjukskrivning ska läggas ned och slås ihop med den enhet jag jobbade på innan min sjukskrivning.

Inte så sugen på det, nej. Inte alls faktiskt.

Men, det är väl i och för sig en sjysst spark i häcken att verkligen leta nytt jobb...
Eller starta eget.

tisdag 10 mars 2009

Utskälld av Kjell-Henry

Kommer ni ihåg Kjell-Henry? Han som var med i reklamen för Vasakronan för några år sedan och blev lite hypad ett tag?
Han bor här i mina kvarter.
Idag fick jag en redig utskällning på hans gnällbältesdialekt för att jag pratade i mobiltelefon inne på ICA. Sånt kunde man pyssla med hemma, tyckte Kjell-Henry!

Jag hade lust att säga: "bara för att du inte har nån att prata i mobil med!" men jag var en snäll flicka idag. Eller, jag ignorerade Kjell-Henry och fortsatte prata. Kanske inte var så snällt. Men, men.

Nu ska jag ta ett varmt bad för att mjuka upp mina ömma lemmar. Har i och för sig inte lika ont som jag trodde jag skulle ha, det är positivt!

Sen hägrar sängen. Jag har lyckats lura till mig sovmorgon imorrn, eftersom jag ska till doktorn och prata mage kl nio.

Man får inte vara dum, då blir det inga sovmorgnar...

måndag 9 mars 2009

Bra start på veckan

Första träningspasset denna vecka.
Bodypump, med trevligt sällskap. Tack för det!
Tänk att det är så mycket lättare att gå till gymet om någon man känner också gör det?

Tänk också att det är så mycket lättare att fortsätta veckan med träning och nyttigheter om man börjat veckan så. Det går liksom av bara farten. Precis som om man blir hemma en måndag. Då är det jäkligt lätt att låta bli att träna resten av veckan. Och när man ändå håller på kan det ju lika gärna slinka ner lite onyttigheter...

Den här veckan har i alla fall börjat bra.

Fast jag kommer att ha grym träningsvärk imorgon...

Tid för mig?

Jag funderar på att gå ner i tid.
Jobba 80%, fyra dagar i veckan.
Det skulle innebära en rejäl sänkning i inkomst, men det skulle också innebära en rejäl höjning av livskvalitet.
Jag funderar på att prova fram till sommaren i alla fall.
Då kanske jag skulle komma igång med det jag egentligen vill syssla med också. Jag orkar ju liksom inte med det nu.

Förstå så skönt. Fyradagarsvecka.

söndag 8 mars 2009

Feminist, javisst!

Med detta inlägg vill jag tacka alla feminister genom historien.

Tack för att ni kämpat för mig, för min rösträtt, för min rätt till lika lön för lika arbete (även om vi inte är riktigt där ännu), för min rätt att höras och att synas.

För mig är feminism inte att kvinnan är bättre än mannen, att låta bli att raka benen, eller någon modenyck.
För mig handlar det om att jag som individ är lika mycket värd som alla andra individer. Oavsett vilket kön jag tillhör, hur jag ser ut, vilket ursprung jag har, hur min familjesituation ser ut...

Lika värde.

"Feminism is the belief that women should have equal political, social, sexual, intellectual and economic rights to men." (Wikipedia)

Så har det inte sett ut genom historien och så ser det fortfarande inte ut idag, även om vi har kommit en bit på vägen. Jag menar inte att vi alla måste ställa oss på barrikaderna, men man bör vara medveten om vad det handlar om.
Jag läser bloggar där tjejer, kvinnor, flickor, tar avstånd från feminismen och jag tycker att det är sorgligt. Det är som att man är lite cool och fritänkande om man inte är feminist. "Vadå, vi är ju jämställda! Det var ju förut det behövdes! Vadå, män och kvinnor är ju olika, jag tycker det ska vara så."
Ja, vi har olika fysiska förutsättningar. Ja, det är bättre nu än för 100 år sedan. Nej, kvotering är inte den bästa lösningen.

Men fortfarande är lika värde inte självklart. Och så länge det inte är det, så är inte feminismen ute. Alls.

Om inte någon hade vågat ställa sig upp och säga att "det här är inte okej", så hade vi suttit här idag utan rösträtt.


Så därför, från en feminist (med rakade ben) till alla andra därute genom tiderna: Tack!

snart slut på helgen

Magont blir mycket bättre av två glas vin, nu är det konstaterat!
Skönt att komma ut och vara lite social. Blir så mycket lättare när det är på hemmaplan.

Imorrn är det lunch med bästaste och hennes söner. Sen blir det rep. Insåg just att vi måste planera giget den 20 mars. Jag vet inte ens hur många låtar vi ska sjunga.
Till sist blir det middag med familjen för att fira lillebrorn som fyller massor av år. Fattar inte att han blir så gammal. Jag är ju så ung...

Sen ska man jobba igen. Woooo....

lördag 7 mars 2009

Nya hårfärgen


Så här rödhårig är jag nu...


Skönt, att ha samma hårfärg från rötterna och ut igen.

Fake it til you make it!

Nu har jag varit iväg och shoppat.
Kan tillägga att jag inte betalt räkningarna än... Jo hyran. Men inte de andra. Vi får hoppas att det finns pengar kvar till det.

I alla fall så tror jag att jag kanske blir mer social om jag känner mig fräschare. Jag vet ju till exempel att en av anledningarna till att det går så trögt med dejtandet är att jag helt enkelt inte känner mig snygg. Har svårt att se att nån skulle tycka att jag var det och har extremt svårt att tänka mig att klä av mig naken tillsammans med nån.
Så då tänkte jag; om jag fräschar upp mig lite, kanske självförtroendet ökar...

Nu har inhandlats:
- Hårfärg
- Hudkräm
- Hårinpackning
- Fotpeeling

Plus att jag tänkte passa på att färga ögonbrynen ikväll. Och epilera benen. Och smörja in mig med brun utan sol.

Fake it til you make it, girls...

Helg med dubbla känslor

Äntligen helg.
Och lite dubbla känslor.
Det är otroligt skönt att bara slappa runt i pyjamas hemma. Sova till 10, ligga och läsa till 11... Ha en hel dag utan planer framför sig.
Samtidigt börjar jag få lite ångest över att jag är så osocial. Att jag alltid väljer enkelt och hemma och själv, framför att åka iväg och göra grejer med andra.
Det är inte så att jag inte vill träffa andra. Det känns bara så jobbigt att stycka upp dagen, att behöva ha tider att passa och måsten. Även om det är roligt när jag väl är där. Jag kommer bara så sällan dit nuförtiden. Särskilt om det ligger längre bort än mitt eget kvarter.

Det kanske blir bättre nu när det blir ljusare.
Jag hoppas det.
Annars måste jag göra något. Jag vill ju göra saker.

Jag är bara så trött...

fredag 6 mars 2009

Ska det vara såhär?

Galet trött var jag imorse när klockan ringde. Vansinnigt megajävla skittrött.

Ska det vara så här? Är det livet?
Jobba åtta timmar varje dag, komma hem helt slut, släpa sig till gymet, dö i soffan resten av kvällen och ägna helgen åt att vila upp sig så man orkar släpa sig till jobbet på måndagen igen...?

Jag vill inte. Jag vill verkligen inte ha det så.

Jag måste komma på en plan. Så här får det inte fortsätta!

Det är ju fan att man inte är miljonär...

torsdag 5 mars 2009

Ny leksak

Jag har hittat en ny leksak.

Wavepad. Ett program där man hanterar ljudinspelningar. Man kan klippa dem, lägga på reverb, spela upp dem baklänges, you name it.

Det är galet roligt.

Nu vet jag vad jag kommer att göra i helgen...

Majs i mugg

Centrumet jag går igenom varje dag, för att komma till jobbet, är stort.
Där finns i princip alla stora klädkedjor och alla stora skokedjor som existerar. Där finns inredningsbutiker, bijouteriaffärer, teknikställen, you name it. Det finns irriterande döda-havsleraproduktförsäljare som försöker få kontakt med en genom att kalla en för "unga fröken". Det finns caféer, glassbarer... Och det finns Majs i Mugg.
Tänk er ett korvstånd, fast istället för en korvskylt så är det en blid på en mugg med ett berg av majskorn i. Majs i mugg. Jag älskar det!

Funkar det, tro?

Går folk där i centrumet och shoppar och så plötsligt känner de; "jäklars vad jag är sugen på lite majs!" Och så ser de Majs i Mugg-skylten och lyckan är gjord.
Majs i mugg. Bara attt säga det är ju fantastiskt roligt. Majs i mugg. Mycket roligare än Corn in aCup som är den amerikanska (förstås) förlagan.

Nä, imorrn kanske man skulle gå upp på lunchen och ta sig lite Majs i mugg?

ingenting

Idag bestämde jag mig för att bara vara hemma och göra ingenting.

Jag fick mens igår och känner mig sådär lagom tjoho.


Så hittills har jag badat, ätit glass och slängt i en tvätt. Nu väntar jag på att säsongspremiären av Medium ska börja (och håller tummarna för att tv:n inte knasar).

Den här glassen testade jag. Lite sliskig, men väldigt god om man är godissugen!

onsdag 4 mars 2009

Premiär

Jag glömde ju berätta...

Igår var det premiär.

Min första P-bot någonsin.

Wohoo.....

tisdag 3 mars 2009

är så jävla nöjd!

Jag var så nära att inte träna idag. Trots otäcka bilder på mig själv, som verkligen ökar motivationen, höll jag på att ge upp när min boxningskompis ballade ur (igen!).
Men, jag tog till den effektiva tekniken; tjata om träning på jobbet, så att du blir trackad om du kommer dit utan att ha tränat.
Det funkade.
Dessutom passade jag på att sätta upp mig på väntelistan till det, som alltid, galet fullbokade yogapasset. och se på fan, jag kom med!

Så idag blev det 15 minuter roddmaskin och 55 minuter yoga. Nice!
Beach 2009... osv..

Som det är nu kan jag bara äta flytande föda, så det lär kanske också påskynda processen lite. Magen kajkade ju ihop förra veckan och jag vågar inte äta nåt svårsmält. Det blir Nutrilett och soppa för hela slanten.

Ja, jag ska gå till doktorn. Dags för en utredning, så jag får veta vad jag kan äta..

måndag 2 mars 2009

Den röda klänningen

Lovade ju att lägga in en bild.




Den här blev det. Inte så rolig kanske, men väldigt röd! Och billig... 150 kr på rea!
Usch, när jag ser mig själv på bild känner jag bara ännu mer att jag är jäkligt glad att jag spinnade idag... Så här kan vi ju inte ha det!
Tjockångest!!!

Snooze

Jag är en snoozare.

Ställer klockan på 6 för att kunna snooza i en halvtimme. Tre snoozar blir det.
Går jag upp 6.30 hinner jag ganska väl med att fixa till mig, äta frukost och gå till tunnelbanan kl 7.30.

Imorse snoozade jag inte. Tydligen lyckades jag komma åt, den mycket mindre, avstängningsknappen istället. Jag vaknade 7.30 av att jag var kissnödig.

Konstigt nog blev inte dagen sådär förstörde som den oftast blir när man försover sig. En vecka och en helg med sjyssta sovvanor verkar ha gjort sitt, för jag kände mig utvilad och har varit ovanligt pigg idag.

Orkade till och med gå på ett spinningpass. Sen var orken slut, men det är helt ok. Nu ska jag bara krypa ner i soffan och titta på Cityakuten.

söndag 1 mars 2009

Oväntat besök

Idag när vi stod och repade, basen och jag (de andra var sjuka), knackade det på dörren.
Det var en man som bor i huset, som ville tala om hur fantastiskt bra det lät.

Ja, och så att dörren stod på glänt.

Fast mest hur bra det lät. Och då saknade vi ändå två stämmor.

Sånt gillar jag.

Beslut

Nu har jag bestämt mig.
Det blir städning. Eventuellt promenad i solen. Träningen får vänta till imorgon.
Men då jäklar. Jag ska faktiskt ta och boka på spinning redan nu, så det blir svårare att ångra sig.
Tänk att det ska vara så svårt att komma igång efter att man varit sjuk. Särskilt som jag vet hur bra jag mår av att träna.

Gomorron, gomorron!

Godmorgon!

Vaknade, inte lika utvilad som igår, men efter lite mornande kändes det bra.
Har just avnjutit en frukostsmoothie med banan, jordgubb och granatäpple. Tar det fortfarande lugnt med fast föda.
Solen skiner, himlen är ljusblå och det ser jäkligt kallt ut.
Jag är ledig fram till klockan 17. En hel dag framför mig. Undrar vad jag ska ägna den åt.
Träning kanske? Lite städning.. Ett bad vill jag hinna med. Eventuellt fortsätta jakten på en röd klänning, fast jag har några alternativ nu.

Första ska jag i alla fall njuta av min kopp rooiboste och bara ta det... lugnt....