fredag 31 juli 2009

Men vad fan..

Fan.
Jag trodde aldrig att detta ögonblicket skulle komma.
Den där jäkla biologiska klockan.

Inte så att jag plötsligt ser bäbisar överallt och drömmer om små fjuniga huvuden...

Men jag fick just en familjelängtan. En längtan att reproducera mig kanske. Skapa nåt slags avtryck.

Jaha.

Lite smått och gott

Vad märkligt det känns när man vill skriva något, men inte har något vettigt att skriva.

Jag kan ju rapportera att det hittills går bra med mitt nyttiga liv. En dag i taget.
Jag funderar fortfarande på det där jag skrev om. Vågar tänka lite mer på det nu, men det känns fortfarande jobbigt och jag vill inte skriva om det än.

Har ev ett direktbyte på gång med en tvåa i Hägersten. Sovrum, balkong och en sänkning av månadskostnaden med 1000 spänn. Känner mig lite sorgsen trots allt. Har ju bott här lääänge nu. Men vi får se, jag har ju inte ens sett den än.

Ja, lite låg är jag ikväll. Känner mig lite ensam, trots att jag valt själv att vaar hemma och ta det lugnt. Har en massa kompisar inne på Pride, och visst vore det kul, men 300 spänn.. Det finns inte i min budget! Hade jag varit gay eller bi kanske, men jag är ju så jäkla hetero så klockorna stannar... Såvitt jag minns i alla fall.

Nä fan, dags att sluta skriva innan det blir för mycket självömkan här...

torsdag 30 juli 2009

Kroppsarbete

Jag är galet trött. Funderar på att gå och lägga mig fast klockan bara är kvart i tio.
Så går det när man kroppsarbetar!
Jag har skrapat staket hela dagen. Skrapat och tvättat. Så trist, men det måste ju göras.
Det märks att jag inte är van att vara ute hela dagen och jobba fysiskt...

Efter jobbet gick jag dessutom en lång promenad med en kompis och hennes hund.
Var tokhungrig när jag kom hem vid sju efter att bara ha ätit lunch vid tolv. Slafsade ihop en supersmarrig lasagne. Plötsligt dök brorsan förbi med ett rullbord som jag fått av farmor, så då fick jag sällskap till maten.

Det där rullbordet är en historia för sig. Det är min mormorsfar som har gjort det. Sen köpte tydligen min farmor det av honom och nu får jag det. Blir en bra balans till IKEAprylarna..

vänskapsfunderingar

Jag vet inte om jag är en särskilt bra vän, egentligen.

Jag är dålig på att höra av mig, glömmer födelsedagar, har lite av telefonfobi, dubbelbokar...
Å andra sidan kräver jag inte så mycket sånt av mina vänner heller.

Men när det gäller så finns jag där om jag behövs. Lyssnar. Eller pratar om annat, om det är vad som behövs. Utan att döma. Spelar ingen roll om det är en gammal eller ny vänskap, djup eller ytlig.

Jag tror att det är en ganska bra egenskap.

onsdag 29 juli 2009

Vad jag vill ha

Jag vill ha nån som är min kompis samtidigt som han är min älskare.
Nån som jag kan skratta med, men också gråta inför.
Någon som är trygg i sig själv.
Någon som har ett eget liv, men som vill att jag ska vilja vara en del av det livet.
Nån som vill vara en del av mitt liv.

Jag vill ha massor av bra sex. Långsamt och uppfinningsrikt ibland, snabbt och intensivt andra gånger.
Jag vill ha romantik, inte röda rosor och dyra presenter, utan vardagsromantik. Något som är uttänkt speciellt för mig.
Nån som uttrycker sig med ord, som kan diskutera och argumentera... Men som kan ge sig när han har fel. Då kanske jag blir bättre på det jag med.

Jag vill bli attraherad, fysiskt och psykiskt.

Jag vill ha någon att vara viktig för.

Är det för mycket begärt..?

Nytt!

Ett av mina ständiga mål är att testa fler nya recept, eftersom jag har en tendens att fastna i sånt jag gjort jämt. Efter ett tag blir det lite trist.
Tyvärr är jag ganska lat.
Men, idag blev ett nytt recept testat. Pasta med räk-och spenatsås. Gott, men nästa gång byter jag ut matlagningsgrädden mot kokosmjölk.

Det nyttiga livet

Nu har jag ätit nyttigt i tre dagar.
Jag tar det dag för dag. Kan inte göra annat. Jag märker att när jag tänker för långsiktigt går det åt helvete, så nu försöker jag göra på ett annat sätt. Det sägs ju att galenskap är att göra en sak på samma sätt men förvänta sig nya resultat, så det är väl läge att prova nåt nytt.
Långsiktigt, fast kortsiktigt, liksom...

Jag har tränat också, vilket har medfört grym träningsvärk i armar och axlar. Härligt! Promenerat har jag också gjort varje dag, lyckats snika åt mig en halvtimme på jobbet.

Det känns bra. Det som gäller nu är att hålla fast vid det. Låta det bli en vana. Planera min mat, det är a och o. Det ska jag göra idag, en matplanering för resten av veckan. Har en känsla av att det blir billigare också.

Jag funderar på en annan sak också, fast det vill jag inte skriva här. Det är för jobbigt, för då måste jag erkänna nåt för mig själv som jag inte vet om jag är redo för.

måndag 27 juli 2009

Vardag

Snooza.
Jobba.
Träna.
Äta.
Duscha.
TV.
Sova.

Vardagslivet...

söndag 26 juli 2009

seeeeeeeeeeeeg...

Jodå, lite seg idag...
Krogrunda i Hornstull med A. Det gick ganska smidigt eftersom det var stängt på flera krogar. Mysiga drinkstället var helt dött, så vi gick ner till hippa baren. Där var det fullt med folk. Såna här hippa bohemer som det finns så många av här i kvarteren. Annat folk också förstås, en rolig blandning att titta på. Drack en tokstark Mojito och knallade ner mot Strand. Där var det kö, så det blev lilla baren på hörnet istället, där vi tog en öl och satt och fick hysteriska skrattattacker tills det stängde.

Nu väntar Harry Potter med familjen, alldeles lagom en seg bakissöndag...

Utekväll på östra söder!

Drinkar, öl och whisky plus trevligt sällskap är receptet på en lyckad kväll.

Det var längesen jag skrattade så mycket!

lördag 25 juli 2009

Självkännedom

Lördag morgon.
Jag har överlevt en vecka av arbete.
Solen tittar fram mellan molnen, men de hopar sig lite längre bort.
Mig gör det faktiskt inget med lite regn just nu. Jag har ändå ingen lust att gå ut. Visa mig ute i bikini eller baddräkt.
Det är märkligt hur man ser på sig själv.
Trots att så många människor runt mig säger att jag inte ser tjock ut, rund eller mullig, visst, men inte tjock, så ser jag bara valkarna, rumpan, överarmarna...

Jag kom på en sak när jag var hemma hos A i tisdags och åt middag. Vi drack massa vin och pratade. Hon är inte heller nöjd med hur hon ser ut och där är det samma sak. Jag tycker hon är fin. Rund, visst, men fin. Men det ser inte hon.
Vi pratade om hur märkligt det är med synen på sig själv och hur svårt det skulle vara att träffa någon, att ta av sig inför någon, visa allt det där man själv inte tycker om.
Och då slog det mig. Varken A eller jag har haft sex på onämnbart länge. Det måste ha ett samband. Har man hyfsat regelbunden sex, så är det något slags kvitto på att ens kropp duger, att den går att tända på, även om man själv inte är nöjd. Men varken hon eller jag har fått den bekräftelsen på alltför länge och nu har det gått så långt att vi drar oss för det om vi får chansen eftersom vi känner oss så oattraktiva. Spiralen går neråt.

Visst, man ska vara nöjd själv och inte bara behöva bekräftelse av andra, yada yada yada... Men trots allt, så här funkar de allra flesta av oss människor.

Frågan är då, varför gör jag inget åt det? Varför sviker karaktären, varför sitter jag och gnäller utan att ta tag i det på riktigt?
Svaret är att jag inte vet. Det finns massor av förklaringar, men de känns lite som undanflykter och jag tänkte ju lägga av med såna.

Min terapeut sa till mig en gång; "även om du själv inte tycker att du är vacker, tillåt andra att tycka det".
Jag tror jag har skrivit det förut, men det tål att sägas igen. Tillåt andra att tycka att du är vacker. Slå inte bort det, utan ta det för vad det är. Skönhet ligger i betraktarens öga, slitet uttryck kanske, men så sant...

torsdag 23 juli 2009

Rent hus

Det finns en bra sak med flugorna.
Aldrig är det väl så rent i köket som när det är bananflugesäsong...

Flugornas herre

Jag har fått oväntat besök.
Tyvärr är det inte ett sånt där besök som man vill bjuda på Gevalia och sitta och fnittra med, nej, det här besöket är oerhört ovälkommet.

Bananflugor.

Jag hatar dem. De är äckliga och de dör aldrig!
Mina bananflugor verkar nämligen vara muterade.
Jag fick ett tips om att blanda socker, vinäger och vatten i en kopp, med en droppe diskmedel för att ta bort ytspänningen. Ett bra tips, flugorna samlades... Men på nåt sätt fattar de att de inte ska dyka ner i blandningen. De sitter bara där, tills man kommer för nära, då lyfter de som ett äckligt moln. Muterade bananflugor, I'm sure.

Så nu är det bara att inte lämna nånting framme för dem att leva på. Och sen jaga dem. Hunt them down, one by one...
Jag är skoningslös när det kommer till äckliga kryp med mer än fyra ben...

onsdag 22 juli 2009

Lazy days

Oj vad jag inte kommer igång och tränar.
Känner mig lite för bakis för att gå på ett pass idag och definitivt för slö och bakis för att träna själv.

Nu tänker jag i alla fall ta den korta promenadrundan. Måste ändå till affären och köpa sugrör till mina smoothies.

Sommar och sol och ledig dag

Skönt och behövligt. Det är jobbigt att jobba.

Skulle väl egentligen jobbat med mitt eget idag, men eftersom lyxen med eget företag är att kunna bestämma över sin tid, så bestämmer jag att jag slappar idag och jobbar på lördag.
Det har inget alls att göra med att jag blev bjuden på middag av en kompis igår och vi satt och pratade och drack vin till klockan ett...

Fast lite har jag gjort i alla fall. Varit och kollat på en lägenhet. Så himla synd. Den var jättemysig, lagom stor, skitbillig... Men den låg precis bredvid en stor, dygnet runt-trafikerad väg. Balkongen, vardagsrumsfönster och sovrumsfönster mot vägen. Jag klarar inte det, inte efter att ha bott på en återvändsgata med vattnet som närmaste granne. Lite kräsen blir man ju.

måndag 20 juli 2009

Home sweet home..

Jag är hemma!
Och, jag har börjat jobba. Kändes sådär att ställa klockan på 06.00, men det gick faktiskt ganska bra att gå upp. Imorrn lär det väl bli värre.
Väl på jobbet var det faktiskt ganska trevligt att träffa kollegorna igen, de som var där. Det var galet lugnt och det har blivit ganska mycket fika... Jag hade 76 mail som jag gick igenom lite raskt, och jag jobbade med en kille på förmiddagen, annars har det varit... Lugnt.

Kan ju avslöja, som ni nog förstod, att festen var trevlig och bra på alla sätt. Kul att träffa folk jag inte sett på länge. Min moster, som jag inte träffat på 13 år, kom också. Det var bra, för hon fick mamma att lugna ner sig lite och inte vara så stressad. Lilla mamma, vart kan jag ha fått min vilja att vara perfekt ifrån..? Men hon gick till och med och vilade en stund. Mycket bra, för sen flöt det ju såklart på med festen.

Igår sov jag länge. Vi åkte och fikade på ett tokmysigt litet café och diversehandel i grannbyn, sen var det dags att bege sig mot flygplatsen.

Det här är nog första gången som jag inte har tyckt att det var odelat skönt att åka hem. Funderar till och med på att åka upp en sväng till i sommar.


Så himla vackert..

söndag 19 juli 2009

fest!

Party!
Mamma har fyllt 60 och vi firar fortfarande, ett tappert gäng ute på altanen bland myggen.
galet mycket mygg, jag tror jag fick 15 myggbett bara när jag och brorsan spelade och sjöng förut. Jag rollade mig med myggmedel, men det gjorde konstiga mönster på strumpbyxorna...
Nä, jag ska gå och dricka lite mer vin och sjunga lite..

torsdag 16 juli 2009

Släktskap

Jag älskar mina föräldrar. Jag gör verkligen det. På många sätt har jag haft tur. men jag inser också varifrån en del av mina problem kommer.
Jag kan bli tokig på min mor ibland. När hon fastnar i martyrrollen, allt måste vara perfekt och blir det inte det så är det för att andra gör fel och inte förstår. Ser problem i det mesta.
Och så annars, vid andra tillfällen, så är hon så positiv, så problemlösande. Helt tvärtom.

Vi är väl alla så, har olika delar i oss. Förmodligen är det för att hon är min mamma som jag stör mig så på det. För att jag känner igen drag jag har själv, som jag inte är stolt över. Som jag försöker jobba med.

onsdag 15 juli 2009

Status;

Varmt.
Mygg.
Åska.
Promenader.
Knott.
Bromsar.
Eventuellt grävlingar (eller björnar) i gräset bakom bagarstugen.
Galet gosig katt.
Teater.
Laxburgare.
Forsränning imorrn.

Jag har det ganska bra...

tisdag 14 juli 2009

Semester på landet

Nu sitter jag i köket hemma hos mamma.
Inte i stan då. Uppe i byn.
Vi är ju just nu ca 7 mil från civilisationen, mitt ute på landet.
Jag har redan hunnit få 3 myggbett, men solen skiner fortfarande.

Vi har ätit gott och nu sitter jag och suger på ett glas rödvin. Och smygbloggar från mammas dator.
Katterna har jag inte sett röken av än, de är väl i lagårn och fångar råttor eller nåt. Sådär som riktiga lantkatter gör, jobbar för sitt uppehälle.

Vi drack lite skumpa när jag kom, eftersom idag är dagen då vi flyttade till norr för exakt 30 år sen. Mamma är den enda i familjen som är kvar häruppe.

Det är skönt att tycka att det är skönt att komma upp. Länge var det bara ångestladdat. Jag fick lappsjuka efter en dag. När jag gick på stan ville jag hela tiden vända mig om, för att inte nån jag kände innan skulle dyka upp bakom ryggen på mig och överraska mig. Satt alltid med ryggen mot väggen... Nejdå, men jag ville ju verkligen flytta och det satte väl sina spår.
Nu, 13 år senare, kan jag komma upp och bara känna hur skönt det är att vara här och hur skönt det är att jag inte bor här längre...
Och nu tycker jag bättre om att vara ute på landet än i stan. Semester, på riktigt.

Innan

Just nu känns allt sådär fel. Eller fel, men jobbigt.

Det känns ofta så när jag ska åka iväg nånstans. Ni vet den där känslan av att ha glömt något. Dessutom känner jag mig vimsigare än vanligt, tung i huvudet, seg, svullen..
Kan ju ha att göra med vinet igår... Kanske...
Eller vädret. Japp, vädret! Man kan alltid skylla på vädret.

Eller så behöver jag kaffe. Jag får väl köpa en snordyr kaffe på Arlanda.

Och mamma som vill dricka champagne ikväll. Fira att hon bott i Norrbotten i 30 år. Idag, tydligen. Jag får väl offra mig... ;)

Up, up and away

Nu beger jag mig norrut.
Mot myggen, midnattssolen och granskogarna.

Jag har ännu inte bestämt om jag ska ta med mig datorn...
Jag tror faktiskt jag skippar det. Det är ju inte så att det inte finns dator dit jag ska, men det kanske kan vara skönt att inte vara så uppkopplad hela tiden.

Lite datorsemester. Helt enkelt.

måndag 13 juli 2009

Bekräftelse!!!

Msn:ade precis med en kompis, samma kompis som jag drack vin med efter giget i lördags.

Hon berättade att hennes kompis, som var uppe i Stockholm på besök och var på den där festen, hade fått en liten crush på mig och tyckt att jag var den finaste tjej han sett.

Åh, jag behöver sånt nu!!!!

Han verkade trevlig, även om han inte var den finaste kille jag sett.

Men det spelar ingen roll. Det är bara grejen, att få höra att jag är fin. Är det inte lustigt hur det kan komma när man verkligen behöver det? Nu ska jag bara lyssna och fatta också...

Avd. meningslösa inlägg

Jag har en tendens att fastna.
Särskilt i hjärndödande spel på datorn.
Just nu spelar jag "Christmas Crunch" på Fejan. Det går ut på att man ska smasha julgranskulor helt enkelt.

Grejen är att när jag spelat ett tag så vänjer sig mina ögon vid den runda formen på kulorna, så när jag bläddrar över till andra sidor ser texten liten, spretig och gnetig ut.

Det stör mig lite, men slutar jag spela?

Kaffe, kanske....

Att ha semester, men ändå känna måsten..

Jag är uppe alldeles för sent.
Men va fan, jag har semester. Jag får sitta uppe och lyssna på konstig musik på Spotify om jag vill.
Det enda jag ska göra imorrn är att städa lite. Och packa. Och gå ut, men det blir ju på kvällen.

Funderar på det där med att vända på dygnet och att vända tillbaka det.. Jag har insett att det inte är nån idé för mig att plåga mig med att vända tillbaka nåt dygn innan jag börjar jobba.
Lika bra att köra hårt, vara vaken halva natten innan jobbet börjar, vara skittrött på måndagen och sen gå och lägga mig tidigt dagen därpå.

Fast det behöver jag ju inte tänka på förrän om en vecka.

söndag 12 juli 2009

Lite senare...

Ångesten har lagt sig.

Det är ju ofta så, får jag bara skriva av mig så blir det bättre nästan genast.
Skriva och promenader är egentligen mina allra bästa ångestdämpande.
Jag glömmer det ibland bara och tror att jag behöver choklad istället. Det gör jag inte.

Jag tror att det jobbiga med min ångest är att den oftast bottnar i att jag känner mig otillräcklig, tråkig, inte bra nog. Sånt är svårt att bara koppla bort.

Men då funkar som sagt skriva och promenader. Och vänner. Förstås.

Livet...

Idag är det lite av en ångestdag.

Kanske för att semestern är på upphällning, bara en vecka kvar.

Kanske för att jag var sen till giget igår, inte med mening och med 3 timmar innan det startade, men ändå. Jag var delvis ansvarig och det såg inte bra ut. Allt gick bra, men ångesten ligger kvar.

Kanske för att jag har mått ganska bra nu ett tag. Det brukar ju komma en dipp då.

Kanske för att jag inte tränat på hela veckan.

Det finns många anledningar, men egentligen är det bara en sak att göra. Rida ut stormen. Helst utan att döva den med choklad, piller eller vin.

Jag antar att det är livet.

lördag 11 juli 2009

Musikaliska problem

Alltså.
Det är en låt jag vill höra.
En låt som Sinatra har gjort. Jag menar, den borde alltså inte vara omöjlig att hitta.
Och det är den i och för sig inte, den finns på youtube. Men jag vill hitta den på Spotify och det visar sig vara omöjligt.
Spotify har ca 1 miljon låtar med Sinatra, men inte just den här låten.
Varför inte?
Jag tycker att det är mystiskt.

fredag 10 juli 2009

I like...

Vad ska jag göra?

Vad göra en seg fredagseftermiddag?

Kolla film?
Läsa?
Ta en promenad?
Äta vattenmelon?
Ta ett bad?
Packa inför konserten imorrn?

Det blir en kombo tror jag, vattenmelon och läsa en stund... Till att börja med..

Tack för en trevlig kväll!

Mycket trevlig kväll har jag haft!

En spontan inbjudan till ett glas vin blev till typ 4 glas...

Oc h massor med trevliga samtal! Timmarna flög iväg och jag hoppas att vi får tillfälle att upprepa detta under sommaren!

torsdag 9 juli 2009

My favourite things

Just nu sitter jag och lyssnar igenom Spotify's samlade varianter av "My favourite things". Det är jättekul. Hur många olika versioner kan man egentligen göra av en låt?
Hittills har jag hittat en surfversion, en hysterisk dragspelsversion, ett otal jazzversioner...

Och så funderar jag, osökt förstås, på vad som är mina favourite things.

En är definitivt att sitta inne i en varm lägenhet när det regnar ute och lyssna på bra musik.
En annan att se en riktigt bra film.
Högt på listan står ett varmt bad med nån härligt doftande badolja.
Glass kan också vara en sån sak.
Att få lägga sig, nybadad, mellan rena lakan.
Att få cred för något man gjort bra.
En kram, precis när man behöver den.
Det finns så mycket mer...

Vilka är era favourite things?

Mys bland blixtar och regn

Efter repet ikväll åkte jag och en kompis till Medis och tog ett glas vin. Som blev två. Hennes dotter hade sovaöverkompis hemma, så hon ville inte att mamma skulle komma hem för tidigt.

Så vi satt där på uteserveringen, under parasoll, med blixtar vinande omkring oss och drack vårt rödvin. Mysigt! Och eftersom jag inte ätit sen fem, så är jag lite full nu. Så ni får ursäkta lite felaktiga kommatecken och sånt..

onsdag 8 juli 2009

Men då!!!

Åhhh, jag är så seg, kommer inte iväg!
Inte till gymet, inte ut och gå.. Jag har GÅTT UPP 2 kilo (fan ta PMS och chokladsug) och känner mig svullnare och tjockare än nånsin.
Inte bra. Nog för att jag har semester, men nu måste, nej nu vill jag, ta tag i det här.
Dags att börja skriva upp vad jag äter igen..

Snor Smurfans lista som hon snodde av Kanelen..

För att jag är en sucker för listor...

Du heter: Anne
Smeknamn: Nope, inget.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Ingen direkt, men ibland när jag mår dåligt sätter jag på Carmina Burana på jättehög volym. Sen brukar det kännas bättre.
Beroende av: Choklad, harmonier, sömn..
Vad tror folk om dig? Att jag har koll på läget
Stämmer det? Inte så ofta
Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon. En kille sa en gång: "Du har ögon som en Sibirian Huskey". Han menade det som en komplimang i alla fall. Den konstigaste komplimang jag fått är för mina lår.
Vad säger du för att imponera på någon? Jag berättar att jag är världsmästare...
Hur imponerar man på dig? Genom att vara öppen och kreativ. Eller genom att kunna något bra, typ sjunga eller skriva.
Brukar du skratta för dig själv? Det händer.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Kvartetten SingSing repar 17.30, ok?"
Var bor du? Stockholm
Trivs du där? Älskar det
Äger du några converse? Nej
Sprit, cider, vin eller öl: Vin är gott! Öl är gott! Sprit är farligt... Cider är alldeles för sött...
Brukar du bli för full? Det har hänt, men nu var det ett tag sen
Är du allergisk mot något? Idioter
Hur svarar du i mobilen?Hallå?
Antal timmar sömn inatt: 8
Brukar du komma i tid? Jag är tidsoptimist... Men om det verkligen gäller så är jag i tid!
När mår du bra? När jag är tillfreds med livet och är med mina vänner. När jag inte har massa måsten som hänger över mig. När jag är utsövd och inte hungrig...
Hur känner du dig nu? Svullen
Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vitt, turkos
Vad tycker du om fötter? Bra att ha
Vad saknar du? Saknar... Nån speciell att tycka om. Sex. Pengar, trist men sant...
Hade du en bra kväll igår? Helt ok
Favoritdryck på morgonen? Te, men kaffe så fort jag kommer till jobbet.
Rakar du benen? Jag epilerar benen.
När brukar du oftast gå och lägga dig? Runt elva
Är du blyg? Beror på hur jag känner mig, både ja och nej.
Sysslar du med någon idrott? Extreme barbershop... ;) Nä, jag tränar på gym. Och promenerar.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Kanske inte kärlek, men definitivt attraktion. Har hänt.
Har du spytt offentligt? Usch ja...
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Kissa stående! :)
Är du nöjd med ditt liv? I det stora hela, ja.
Är du bortskämd? Nej, vill jag säga. Fast kanske lite?
Vad gör du i morgon? Sover länge, går och tränar (jo nu jäklar), går på bio med en god vän.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Kate Winslet. Jag måste hålla med Smurfan där, love her!
Vad längtar du till? Jag längtade till Kalifornien hela förra veckan, nu längtar jag till... Mer värme!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja. Verkligen.
Vad använder du för shampoo? PHC för färgat hår
Hur gammal är du? 35. Fast det är det aldrig nån som tror.
Tycker du om någon just nu? Jättemånga, fast inte annat än platoniskt.
Gröna eller röda äppeln? Beror på säsong. Just nu gulröda.
Gillar du golf? Hahahaha!!!
Vilken tid gick du upp idag? Strax efter 10
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja
Har du strumpor på dig nu? Nej
Är det okej att gråta? Nödvändigt
När grät du senast? Förra veckan när jag längtade till kalifornien och kände mig ensam och bortglömd.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala skulder och resa!
Bär du glasögon eller linser? Jag har glasögon när jag sitter vid datorn och när jag läser. Och när jag kör bil.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej. Jag tycker att det är töntigt att ha märken bara för att det är märken. Kläder ska vara snygga och sköna oavsett härkomst, punkt.
Har du piercing? Hål i öronen
Vill du gifta dig? Ja, en bra anledning att ha stor fest!
Vill du ha barn? Jag tror det, om jag hittar rätt partner.
Solar du ofta? Nej, inte särskilt.
Är du bra på att laga mat? Jag är jättebra, men gör sällan nåt nytt.
Är du flygrädd? Inte särskilt
Hur vig är du? som ett kylskåp! :) Fast jag är vigare än jag trodde, har jag insett efter att ha börjat med yoga
Är du musikalisk? japp
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten
Vilken är din favoritglass? Glass
Tror du på ett liv efter döden? Det vore väl trevligt?
Tycker du om sushi? Love it!
Vad äter du helst när du ser på film? Popcorn
Har du tandläkarskräck? Japp, som fan. Måste droga mig när jag går dit.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska, inget snack om det. :)
Vilken ögonfärg har du? Knallblå
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Ja
Biter du på naglarna? Inte nu längre, men jag var nagelbitare tills jag var 22.
Röker du? Inte ett bloss på 5 år!
Hur ofta tränar/motionerar du? Promenerar till jobbet varje dag, annars gym 2-3 gånger i veckan när jag är igång.
Senaste låt du hörde: Monica Zetterlund - var blev ni av ljuva drömmar

tisdag 7 juli 2009

Seriös undran

Tittade runt lite på min dejtingsida och en sak slår mig.. Varför är det så många killar som har så fula kort på sig själva? Jag menar, inte att de är fula i sig (eller det kanske de iochförsig är) men bilderna de lägger ut... Suddiga, grodperspektiv så de får värsta dubbelhakan, hemskt ljus...
Varför vill man framställa sig som fulare än vad man är? Eller är de bara dumma i huvudet?

Va fan, de får väl anstränga sig lite!

Vill mitt undermedvetna säga mig något? Ut med det då!

Inatt drömde jag att jag var med barn.
Jag drömde också att jag extraknäckte som strippa.
Ibland undrar jag vad som pågår i mitt undermedvetna...

Men i alla fall, det där med att vara med barn. Jag var så glad för det i drömmen. Såvitt jag kommer ihåg visste jag inte vem pappan var, men det spelade ingen roll. Jag var bara glad.
Mysko. Jag som, i vanliga livet, inte ens vet om barn är något för mig.

Om mitt undermedvetna vill säga något, tala klarspråk!

måndag 6 juli 2009

Oväntat!!!

Haha.
Ojdå.
Jag reggade mig just på en dejtingsida.
Vet inte vad jag vill med det egentligen. Eller, jo, det är klart att jag vet! Men jag vet inte om jag är... redo för en dejtingsida igen.
Men jag tänker lite som med lägenhetsbytet. Jag slänger ut en krok för att se vad som finns. Och kommer det ett kap... Så tar jag ställning till det då.

Kanske det kan bli lite fart på den här bloggen... Hmm.. Haha...

Kanske...

Kanske ska man bli vuxen.
Skaffa familj, man och barn.
Kanske gifta sig.
Kanske skaffa bil, flytta utanför stan.

Kanske ska man ta mer ansvar för sin ekonomi, inte ha slut pengar i mitten på varje månad.
Skärpa till sig, börja jobba heltid igen. Sluta drömma om fame and fortune. Acceptera livet som det är.

Eller inte.
Fan, jag har det ändå rätt bra som jag har det.

söndag 5 juli 2009

Tidig morgon - slö dag

Klockan 4 ringde klockan imorse.
Det var bara att stiga upp och slå på datorn och titta på direktsänd webcast tillsammans med lilla pappa. Lilla pappa som kommenterar självklara saker, sjunger med, somnar till och snarkar...

Men jag älskar honom ändå. Bara att han ville göra det här med mig, stiga upp klockan 4 och titta i 5 timmar... Pappsen.

Resten av dagen har varit ganska så seg. Och ska så förbli. Träningsvärk har jag också, i vaderna.

lördag 4 juli 2009

Tjat o tjat!

Jag vet att jag tjatar, men JAG VILL VARA I KALIFORNIEN!!!

Det händer massor av roliga saker där just nu och jag är inte där. Det suger.

fredag 3 juli 2009

dagen idag - sol och vilda djur

Ännu en varm dag till ända.
Fast den började med spöregn och åska.
Vi som skulle åka och bada på klippor, min kompis och jag.
Tidigt som 17 gick jag upp också, fixade matsäck och allt.

De visade sig dock att det inte var förgäves. Regnet drog bort och det blev strålande sol och hur varmt som helst. Så efter två gratis latte på en lokal krog (kompisen kände en i personalen) blev det klippor och sol. Inte så mycket bad, i och för sig.

På vägen till klipporna såg vi ett vilt och farligt djur!



Den var inte ens rädd för oss, fast jag stampade som en tok i marken. De ska ju bli rädda då och slingra iväg, har jag hört. Det hade tydligen inte ormen hört, för den couldn't care less. Ringlade i sakta mak över stigen. Ingen brådska här inte.

Sen, sol och mys på klipporna. Nya fräknar på näsan.

På vägen hem fick jag träffa kompisens nya pojkvän. Igår fick jag träffa en annan kompis nya pojkvän.

Undrar när jag ska få presentera en ny pojkvän för dem..?

torsdag 2 juli 2009

Sommarfötter

Ont i fötterna, det är sommar för mig.
Skavsår, svullna fötter, infekterade blåsor... Minst ett ordentligt problem varje sommar.

För tre år sen köpte jag nya gympadojor. De gav mig såna skavsår på ena hälen att jag nästan fick uppsöka läkare. Inte ens plåster hjälpte, jag var tvungen att ta kompresser och tejp.
För två år sen råkade jag knalla runt Venice Beach i skor med kilklack, vilket resulterade i en blåsa på trampdynan lika stor som Europa. Typ. Det blev inte bättre av att vi åkte till Vegas dagen efter och gick och gick och gick....
Förra året fick jag skavsår av mina fina Knulpsandaler, av fotledsremmen. Jag råkade bada foten i en (tydligen) inte alltför ren fontän och plötsligt svullnade foten upp... Tacka gudarna för Neosporin!

I år har jag hittills klarat mig med lite vanliga skavsår och ömma trampdynor. Men, sommaren är ju inte slut än!

onsdag 1 juli 2009

Att drömma

Jag drömmer att jag blir kär.
Jag drömmer inte om att bli kär, jag går inte runt och trånar efter kärlek.
Men jag drömmer att jag blir kär.
Jag har gjort det flera gånger den senaste tiden. Alltid väldigt trevliga drömmar. Mina drömmar liksom marknadsför kärleken, berättar om hur härligt det kan vara att bli kär. Pirrigt, svag i knäna, känslan av att vara vackrast i världen för denna människa...

Jag funderar på om det är mitt psykes sätt att förbereda mig..?

Här men inte där...

Jag sitter här framför min dator och vill egentligen sitta nån helt annanstans. Just nu skulle jag gladeligen byta 28 grader och sol mot obekväma stolar inne i en halvdunkel idrottsarena i södra Kalifornien.
Jag ville så gärna åka, men ekonomin sa stopp. Faktiskt är det så att om jag hade åkt så hade det sabbat min ekonomi totalt. Vi snackar personlig konkurs. På riktigt.
Och visst, det är skönt med en traditionell semester. Sova, slappa, sola.

Men det hindrar inte att jag sörjer min frånvaro...