söndag 28 februari 2010

hushållsekonomi

Nu vet jag att jag tjatar om min ekonomi, men det här är så fantastiskt för mig.

Jag har, efter att jag betalt alla räkningar (samt lagt på lite extra på mina skulder, så jag blir av med dem nån gång), alla lån och dessutom storhandlat, över 5000 kronor kvar. Och då räknar jag inte ens mina sparkonton.

För mig, som levt på sparlåga så länge, är detta helt fantastiskt. Helt galet.

Vi får väl se om jag orkar shoppa upp några slantar denna månad...

Sunday morning and I feel alright

Förkylningen biter sig envist fast. Så mycket för att ha varit hemma hela helgen. Jag ska prova att ignorera den istället, fast mota med mycket sömn, vätska och c-vitamin.
Idag blir det städdag. Hade tänkt åka och shoppa, men jag tänker om. Bäst att betala räkningarna först, så kan jag shoppa med gott samvete imorgon.
Jag har upptäckt en alldeles underbar produkt på Lindex. BH-extensions. Jag, som lagt på mig lite senaste tiden, har ett gäng BH'ar som jag inte är riktigt bekväm med att använda, eftersom det blir lustiga valkar lite här och där. Men nu kan jag sätta dit de här små kompisarna och så vips har jag massor av nygamla BH'ar igen. Tjoho.

lördag 27 februari 2010

Vad man helst gör en löningslördag

Jag ska storhandla idag.
Jag, och förmodligen hela sydvästra Stockholm har en dejt på Coop Forum.
Löningslördag på stormarknad, kan det bli bättre? Kanske ska ta en sväng förbi IKEA också, det är alltid härligt på helgen!

Ironi? Jag? Nej, varför det..?

torsdag 25 februari 2010

Hur man ändrar prioriteringar

Förkylningen har slagit till med all sin kraft.
Jag hostar, ögonen kladdar när jag vaknar, halsen värker och näsan fylls igen..

Hemma från jobbet är inget alternativ.
Lustigt.
Hade jag jobbat kvar på mitt gamla hade jag tagit detta som en klockren ursäkt för att vara hemma. Ska jag vara helt ärlig kanske jag borde vara det. Men jag kan inte med att lämna min kollega ensam. Och så vill jag inte få löneavdrag.

Ena kollegan, hon som varit sjuk så mycket, ska sluta. Hennes c-uppsats blev inte godkänd, så hon måste göra om hela skiten.
Kan inte säga att jag kommer att sakna henne så mycket. Dels för att vi faktiskt inte hunnit jobba så mycket ihop, dels för att det liksom inte finns någon... Go, i henne. Jag förstår inte riktigt varför hon valt det yrke hon har.

Nu kurerar jag mig med honungsvatten med pressad citron och riven ingefära. Snart är det helg. Då, kan jag vara sjuk.

onsdag 24 februari 2010

En märklig känsla

Idag kom lönespecen från nya jobbet. Det är visst löning på fredag. Jag förstår ingenting, för jag har över 3000 kr kvar från förra lönen. Och det är ju bra, för jag måste börja spara till USAresan, men det känns så märkligt. Jag tror inte det har hänt på... Jag minns inte ens när.

Det måste vara det att jag är så trött. Jag orkar helt enkelt inte göra av med pengar.

Nu ska jag betala gamla skulder. Och klippa mig.

måndag 22 februari 2010

Förbjuden frukt

Jag dricker ett glas rött en måndag kväll.
Det känns lite märkligt förbjudet. Att dricka själv en vardagskväll.
Men flaskan var öppen och jag var sugen.
Och mer än ett glas blir det inte, trots att det finns kvar i flaskan.

söndag 21 februari 2010

Medans håret mörknar...

Färgar håret. Rött, rött, rött.
Jag har varit rödhårig länge nu, kanske dags att byta?
Kanske dags att gå till skitbra-men-svindyra frisören igen. Är rädd att jag har en skuld där, måste betala in den först i så fall. Sen kan jag boka tid. Så får vi se vad det blir.

Även idag har jag lyckats hålla mig på den slanka linjen. Grötfrukost, rotfruktssoppa och som kvällsmat tärnat äpple med keso och pinjenötter. Massor med kaffe, men nåt måste man väl få synda med. På tisdag ska jag träna, vad som än händer. En halvtimme i crosstrainern pallar jag väl med oavsett.

Är rädd att jag fått ögoninflammation. Fast det skrev jag kanske. Stod och fingrade på en ögonsalva på apoteket idag. Det var öppet, trots att det var söndag. Men det är väl för att det är Kronan nu och inte Apoteket. Jag vet inte. Köpte i alla fall ingen salva, den var dyr och jag vet inte om den egentligen hjälpte för ögoninflammationer. Det geggar inte så farligt under dagen.
Köpte gördlar, däremot. Måste hjälpa naturen lite på traven, tills jag fått ordning på fläsket. Gördlar, trosor och hårfärg. Som hittat, till singelAW'n nästa helg. Fast man vill ju inte gärna dra hem nån när man har gördel på sig. Hur gör man då? "Ska bara på toa" och så tar man av den då?
Inte för att jag ska dra hem nån. Men om.

Dålig sångfågel

Hmm.
Inser att jag inte gjort min läxa till repet idag.
Skit.
Jag hoppas att jag klarar mig med att sjunga a vista, det är ju ändå första gången vi repar just denna låt.

Jag hatar att vara så trött att jag inte orkar engagera mig i sången på vardagarna. Jag har inte tid att vara så här trött. Det får vara nog nu.

Förresten har jag fått ögoninflammation. Kul. Kan inte öppna ögonen på morgonen. Men sjuk tänker jag inte vara, no way. Kan inte lämna min kollega i sticket. Och jag behöver pengarna.

Off to repet..

lördag 20 februari 2010

Facit

Men okej, 50% rätt i alla fall...

i avsaknad av social samvaro bloggar jag melodifestival...

Alcazar: Jodå. De körde en Alcazarlåt. Finns inte så mycket mer att säga. Den lär man väl dansa till i sommar på Victoria.

Johannes: Men lilla vän, lärde de er inte uttal på scenskolan? Bara på svenska då kanske? Synd på så rara ärtor. Och låten var trist. Är inte en sucker för ballader. Okej, den tog sig lite på slutet, men Globen? Njä.

Elin: Men hjälp! Konstig låt, konstig outfit.. Och varför försöker hon sjunga som Britney Spears?

Erik: Mer ballader... Lite för sockersött och segt för mig.

Getty: Men vad gör de i bakgrunden? Skolgympa? Låten är inte skitdålig, men... Det här går inte till Globen.

Timotej: Fördom: Nu blir det folkvisepop! Jaha, ser man på, jag hade inte helt fel... Alls. Versen ok, men refrängen går bort.

Darin: Behöver inte ens höra låten för att veta att den går vidare. Lite trist, tycker jag. Och inte är låten speciellt bra? Boring! Och han sjunger inte riktigt rent.

Crucified Barbara: Inga överraskningar här heller. Ganska bra låt trots allt, även om Melodifestivalälskare nog skulle säga att "det inte är nån schlager". Fast det är ju inte heller nån schlagerfestival. Det är en Melodifestival. Andra chansen, skulle jag tro.

Summa summarum; Alcazar och Darin till Globen, Crucified Barbara och ev Elin till Andra Chansen.

Fast jag brukar ha fel. Ingen höjdarlåt nånstans dock, enligt min smak, så vem vet.. Jag kanske prickar rätt denna gång.

...och det fortsätter snöa

Ännu tråkigare.
Orkar inte vara social. Skulle vilja, men viker mig för snön.
Det är kallt. Höll på att förfrysa kinderna på väg till Ica.

Ljuspunkter i mörkret finns dock.
Jag fick tvättat. Det mesta i alla fall.
Jag lyckades hålla mig från att köpa onyttiga saker till mig själv när jag var och handlade.
Jag har inte lika ont i ryggen som tidigare i veckan.
Jag har en flaska vin hemma, som ska tullas på lite senare.

Men ikväll saknar jag.

Random

Jag känner mig sådär tråkig igen. Trött. Ingen lust. Med nåt.
Det är snöstorm dessutom, då har jag ännu mindre lust. Borde promenera, men vill inte.

Toaletten luktar illa.

Jag har ingen ork att ta tag i min vikt och min hälsa. Är inne i en dålig spiral; äter för mycket, för fel. Njuter när jag äter, men ångesten slår till direkt efteråt. Jag kräks i alla fall inte. Än.

Kladdig i ögonen imorse. Ögoninflammation? Tack jobbet! Fast det kliar inte. Kanske bara är förkylningen, trots allt.

Jobbet känns bättre. Jag ser ljuset. Tror jag. Har i alla fall kunnat ha rast de senaste dagarna. Ger det ett år, sen får vi se. Inte riktigt rättvist att ge upp så här i början. Ändå.

Känner mig som en dålig bloggare. Skriver tråkigt, inget spännande händer. Ja, jag koketterar. Vill att ni ska skriva att ni läser ändå. Fast jag inte uppdaterar. Gör ni det? Vem vet.

Måste tvätta, men inga tvättider finns. Hoppas på att nån skiter i sin tid idag. Måste verkligen tvätta. Har inga rena underkläder. Eller, har, men kan inte ha. Är för tjock.

Har i alla fall ätit nyttig frukost. Havregrynsgröt, skivat äpple, berocca och te. Och tabletterna. Alltid tabletterna.

Ska kolla tvättstugan nu. Sen kaffe.

onsdag 17 februari 2010

Mötet inställt

Det blev inget möte idag.
Min kollega är fortfarande sjuk. Hon har varit sjuk hälften av tiden som vi jobbat ihop.
Istället blir det möte på måndag och då kommer även egoisterna att vara med. Men det kanske är lika bra. Vi får ta det på en gång liksom.

Vi börjar ruttna på detta dock, min andra (friska) kollega och jag. Vi jobbar ihjäl oss och vi får inte ens en klapp på ryggen.
Japp, jag är grinig. Inte blir jag gladare av att vara tokförkyld och ha fruktansvärt ont i ryggen. Jag är faktiskt rädd att jag inte kommer kunna fortsätta på mitt jobb på grund av ryggen. Det är kanske dags att kolla upp den på riktigt nu och se om det är ett diskbråck eller ej.

tisdag 16 februari 2010

Lägesrapport

Jag är inte riktigt lika arg längre. Inte så där galet förbannad, som jag var i fredags. Men jag är fortfarande arg, förvånad och tycker det är märkligt hur man kan jobba med människor så länge och bli såna... Fullblodsegoister. De roffar åt sig, de här människorna. På flera sätt.

Annars är jag trött och har ont i ryggen. Så kul är jag. Tjock är jag också, för jag har ingen motivation att äta nyttigt och träna. Jag vill träna och jag vill gå ner i vikt, men jag orkar inte stå emot några frestelser.

Det är rätt segt just nu...

fredag 12 februari 2010

Nu är jag riktigt jävla förbannad!

Jag är så arg!
Så jävla skitarg är jag!

Mitt nya jobb har ju som ni vet varit rätt tufft. Det har varit lite uppförsbacke, kan man säga, men jag har kämpat vidare därför att jag gillar mina nya kollegor och jag tror att det kan bli bra i slutändan. Som en liten fingervisning kan sägas att ingen av oss har haft rast sen vi började, då förstår ni hur fullt upp det varit.

Och nu kommer alltså två nya kollegor. De kommer in med högt ställda förväntningar och inser genast att det inte blir som de tänkt sig. Precis som vi gjorde. Vad gör de då? Sätter de sig ner och andas och gillar läget och gör det bästa av situationen? Nähä! De gnäller, klagar, ifrågasätter vad vi gjort (oerhört provocerande) och nu vill de dessutom ta över delar av vår verksamhet, vilket i princip skulle betyda att vi fick börja om från början.
Hur fan kan man bete sig så? Hur kan man vara så oödmjuk? "Vi har blivit lovade.." Ursäkta, men det skiter jag i! Nu är det så här! Gilla läget eller gå!

Vi har ett möte med vår närmsta chef och arbetslagsledare på onsdag. Det ska bli väldigt intressant att se hur hon ställer sig till detta. En sak är säker, kör de över oss i det här, då går jag. Jag finner mig inte i att bli behandlad som secondbest. Jag är bra på mitt jobb och jag vet om att jag är det. Jag kan köpa att det är tufft nu, jag kan köpa att jobba hårt, men inte att bli överkörd. Jag är för bra för det.

tisdag 9 februari 2010

Felmeddelande

Personen ni söker kan ej nås för tillfället. Var god försök senare.

måndag 8 februari 2010

Overload!

Jag är så trött.
Trött, overloaded och jag har inget filter. Saker och ting bara trillar ur munnen på mig och så får jag ångest.
Ångest över att ha varit jobbig, gnällig, dum. Att ha sagt saker som missförstås. Och så ber jag om ursäkt och försöker förklara mig och får ännu mera ångest. Känner mig dum. Dålig.

Jag känner mig så jäkla värdelös precis just nu. Och jag vet att det går över. Jag vet det. Men känslan försvinner inte bara för att jag vet.

Andra får vara trötta. Andra får vara bitchiga. Andra får vara jobbiga.

Men inte jag. Jag måste vara perfekt.

Jag skulle verkligen behöva någon att prata med just nu, någon som kunde hjälpa mig att reda ut.. I såna här lägen saknar jag min terapeut som fan.

Men vet ni. Bara att skriva om det gör att jag får lite distans.

söndag 7 februari 2010

februarilördag och utgång..

Vi satt här hemma, kompisen, kompisens syrra och jag. Åt hemgjord pizza, drack kopiösa mängder med rödvin och kollade på Melodifestivalen. Vi skulle ha på den i bakgrunden sa vi, men naturligtvis blev vi engagerade. Alla tre håller vi på med musik på ett eller annat sätt, så vi kan ju inte låta bli att kommentera.

Sedan blev det taxi och Fashing. Jag vet inte om jag missat något, men tydligen var det ungdomsklubb på jazzhaket. Det kändes som om alla var 20nånting. Typ tjugoett. Och så vi då, tanterna på över trettio. Vi vågade knappt flörta med ungdomarna. Dansade gjorde vi desto mer. Två och en halv timmes intensiv soul på dansgolvet. Vid halvtre gav vi upp och tog oss ett fyllemål på Max.

Ingen upprepning av förra utgången alltså, men det var nog lika bra det. Ska det vara nåt nu får det gärna vara nåt riktigare. Något riktigare fanns det definitivt inte ute igår. Inte där jag var i alla fall.

lördag 6 februari 2010

Todo

Något av det allra bästa jag vet är att få sitta och tokslöa en lördag. Äta frukost i en timme, surfa lite, läsa, dricka kaffe... I pyjamas.
Det har jag gjort idag.
Men, nu är det dags att sätta fart. Dagens todo är:

Sno en tvättid (check!)
diska
dammsuga
promenera
handla (förslagsvis i samband med promenaden)
bada
fixa pizza

Kompisen kommer 18.30. Det innebär alltså... Ojdå.
Okej, då kör vi..

Den perfekta lördagen

13 timmar!
13 timmar sov jag i natt. Snacka om utarbetad. Sen gör det väl sitt till att jag har svårt att somna på veckorna också, eftersom jag är så speedad.
Fast inatt har jag drömt så mycket och så förvirrat att jag vete fan om jag har vilat egentligen. Total mix av jobbet och sjungandet och oerhört märkliga scenarier.

Nu har jag i alla fall ätit brunch; fruktsallad med keso och pinjenötter, rostade ostmackor, ägg och en kopp te. Snart dags för kaffe. Sen ska jag städa lite, gå och handla, ta ett bad.. Lite senare kommer en kompis hit och käkar och sen... Sen blir det ut o dansa!!!

Perfekt lördag, I must say.

fredag 5 februari 2010

Äntligen fredag!

Äntligen fredag!
Som jag har längtat
Veckorna går både fort och långsamt just nu. Fast kanske mest fort ändå.
Och nu är det fredag.
Jag sitter här, nypiffad, med ett glas vin. I ugnen står en laxbit med pesto och parmesan, på spisen kokar broccoli och i kylen står en chokladmousse med halloncrisp.

Ikväll står det bara mysa i soffan på schemat. Imorgon; sovmorgon. Framförallt sovmorgon. men sen ska jag faktiskt ut och svänga mina lurviga också. Ut och dansa, vad roligt det ska bli!

torsdag 4 februari 2010

Torsdagsmys!

Så skönt.
Det gick så extremt mycket bättre idag.

Och ikväll är jag ledig!
Så nu har jag bestämt mig för att istället för fredagsmys, så har jag torsdagsmys, med lyxig choklad från Lindts. Det är jag värd. Egentligen är jag värd att träna också, men det blev inte så idag. Imorrn, kanske.

onsdag 3 februari 2010

Bara hälften kvar!

Av veckan, alltså.
Ojojoj. Idag var nog värsta dagen hittills. Jag var gråtfärdig ett tag, men som tur är har jag bra kollegor, som inser vikten av att berömma varann. Så det gör vi och då känns det bättre.

Det är viktigt att göra det. Berömma varann, ge komplimanger. Låta den där tanken man fick faktiskt rulla över tungan och ut till den det gäller. Det blir så mycket lättare att ge (och få) kritik också, om man är bra på att berömma varandra, för då behöver man inte vara orolig för att de andra inte tycker att man är bra, egentligen.

måndag 1 februari 2010

Idag har jag handlat på Kicks för 999 kronor.
999 kronor!!!
Men jag behövde det. Varenda liten pryl behövde jag. Och jag har faktiskt råd denna månad.

Dessutom fick jag en liten present, det var trevligt! Jag brukar aldrig handla för så mycket att jag får presenter!
Och vet ni. Jag unnade mig den. Mirakelkrämen. Den som ska få mig att se pigg och fräsch ut.

Jag har en känsla av att jag kommer att behöva den...