söndag 30 januari 2011

Helgen

Lördag.
Morgonmys med katten. Soft frukost. Plötslig stress. Teater och umgås med släkten. Hem och ta hand om förkylningen. Varma mackor. Många. För många. Tidig sänggång.

Söndag.
10 timmars sömn. Upplockning. Iväg till repet. Sushilunch, sång, coachning. Bra rep. Hem i vettig tid. Soppa. TV-serier.

Imorgon.
Anställningsintervju...

fredag 28 januari 2011

Vad händer?

Här åker man ut på landet och klappar katten och vad händer? Jo, det åker förbi en polispiket med blåljusen i full gång!
Jag blir så nyfiken!

Förresten trillade jag av vagnen och har frossat i choklad ikväll. Skit.
Nya tag imorgon.

torsdag 27 januari 2011

Nu är det nog

Nu bestämmer jag att jag är frisk.
Så jag går och jobbar imorgon.
Sen åker jag hem till faderskapets hus och tar hand om det svarta djuret lite. Han kan behöva det, plutten!Tydligen har han hållit brorsan, som bott därute största delen av tiden, vaken på nätterna. Gått runt och klagat högljutt. Jag tror han börjar bli lite senil. Han är 17 år nu, gammalt för en katt ju.

Roligare än så var det inte idag...

onsdag 26 januari 2011

Fattig vår

Det blev inte direkt nån promenad idag. En superkortis för att hämta ett paket på Tempo, men den räknas knappt.
Roligt med paket! Jag hade beställt träningskläder och en morgonrock. Ett linne och ett par caprilånga tights passade, ett linne och ett par andra byxor var för stora. Morgonrocken är röd, mjuk, fluffig och alldeles underbar att krypa in i. Särskilt i min kalla lägenhet.
Imorgon måste jag till banken och sätta in pengar från kreditkortet till räkningskontot. Har inte hört nåt från Försäkringskassan, det lär väl ta ett tag.
Hur det än blir nu, så kommer jag att ha sämre med pengar den här våren. Jag ska kolla upp om jag kan få studiebidrag, jag ska kolla stipendier, men det tar ju sån tid att söka sånt där.
Jag inser att jag måste sänka mina levnadskostnader, så just nu gör jag en lista på billig mat, både vad gäller pengar och kalorier. Har ni tips är ni välkomna att lämna dem i kommentarsfältet.

Rapport från sjuksängen

Jag sov i 12 timmar och känner mig bättre!
Kanske har även all Kan Jang, te med honung och de där förkylningspillrena från USA gjort sitt också. Är fortfarande jäkligt snuvig dock, så eventuellt blir det ingen yoga ikväll i alla fall. Kanske sparar mig till 90-minuterspasset imorgon.
Möjligen tar jag en promenad idag i alla fall. Det är nog bra med lite frisk luft, har jag hört...

tisdag 25 januari 2011

Vill, men ska inte

Jag vill bara träna. Träna, träna träna!
Fast jag känner ju att jag inte ska nu. Förkylningen har satt sig nere i bröstet, så kondition är inte att tänka på. Ska vara hemma och vila imorgon med, men på kvällen ska jag yoga. Okej att jag hoppar spinningen, men yogan behöver jag för sinnesfriden.
Jag har hållit mig någorlunda med maten i alla fall. Kan hända att jag överskridit något med alla koppar te med honung jag hällt i mig, men det får vara så. Sugen på massa saker är jag, men filmen och klänningen smäller högre!
Bara jag gått ner 2 hekto på måndag, så jag får klippa mig... Det är ju första delmålet!

Told you so...

Vad sa jag?
Status:
Kliiga öron, kliig hals, bomull i huvudet och en rinnig näsa.

Fyra dagar, folks. Jag är helt klart allergisk mot mitt jobb.

Egentligen har jag inget emot att vara hemma, det jag förbannar är pengabristen som kommer ut av det. Frågan är om jag får nån karensdag dock, när jag inte ens hunnit jobba en vecka?

måndag 24 januari 2011

Slut som artist...

Jag är jättetrött. Verkligen helt slut.
Skulle gått på föreläsning, men det var bara att ge upp och gå hem efter jobbet. Känner mig förkyld också, jävla skit. Hoppas det är tröttheten. Ska köpa Kan Jang.

Är sugen på allt möjligt, men jag hade gått ner 2,3 kg denna vecka och vill ner minst ett nästa, så den gubben går inte. Har en anledning till att vilja ner i vikt nu, vår nya fina klänning fanns inte i den storlek jag egentligen har. Så nu är det bara att tappa på, så jag kommer i klänningen till i maj...

söndag 23 januari 2011

Tjäna pengar!

Idag har jag tjänat 3000 kronor på 15 minuter. Vad har ni gjort?

Nähä, inget snusk inbegripet! Även om jag nästan funderat på att sälja min kropp, så jäkla pank som jag är...
Jga har helt enkelt dansat runt granen på en julgransplundring! Ja, planerat det hela och varit entuisiastisk bolibompafröken också, men ändå! Hyfsat lättförtjänade pengar.
Så nu kan kvartetten (ja, det var kvartetten som hade giget, även om jag gjorde det) köpa ytterligare en uppsättning galet snygga klänningar!!! Hittar tyvärr ingen bild på nätet.
Dags att börja gigga lite mer så att vi får visa upp oss...

Jobba

Imorgon ska jag jobba heltid. Visserligen bara tre veckor till, men hur ska jag orka? Jag höll ju på att bryta ihop bara av att jobba halvtid!
Nä, nu överdrev jag. Men trött, det var jag. Imorgon har vi tydligen en föreläsning också, på kvällen. Den verkar intressant, men den sabbar mitt träningsschema lite. Fast det går att åtgärda.

Jaha, jag slipper gå upp 5.30 imorrn i alla fall. Räcker med 6.30...

lördag 22 januari 2011

Den där ettordslistan

Nu var det faktiskt längesen det blev en lista!
Den här känns sådär lagom.


1. Var är din mobiltelefon? fotpallen

2. Var är din andra hälft? undrar?

3. Ditt hår? oklippt

4. Din mamma? hemma

5. Din pappa? bortrest

6. Det bästa du vet? musik!

7. Din dröm i natt? rörig

8. Din dröm/ditt mål? queen ;)

9. Rummet du är i? vardagsrummet

10. Din hobby? sång

11. Din skräck? bortglömd

12. Var vill du vara om sex år? frisk

13. Var var du igår kväll? hemma

14. Vad är du inte? färdig

15. En sak du önskar dig? jobb

16. Var växte du upp? hemma

17. Det senaste du gjorde? TV

18. Dina kläder? mys

19. Din tv? 

20. Ditt/dina husdjur? inget :(

21. Din dator? compaq

22. Ditt humör? bergodalbana

23. Saknar någon? ja

24. Din bil? oköpt

25. Något du inte har på dig? bh

26. Favoritaffär? många!

27. Din sommar? längtar!

28. Älskar någon? ja

29. Favoritfärg? svart

30. När skrattade du senast? idag

31. När grät du senast? idag
  

Ynk och bekräftelse

Idag är det lite ynk ynk och ont i magen. Ont lite här och där faktiskt, kroppen säger vila! Jag tror kanske den fejkar lite, i och för sig. Men, eftersom det är den tiden på månaden så väljer jag att lyssna. Ikväll blir det inte många knop gjorda här i Såsen!
Psyket är dock på topp. Gjorde en prioritering idag. Valde bort yogan och hälsade på kören istället. Det var inte så många där, det här helgrepet kom visst rätt snabbt inpå, men det var jättekul att träffa  alla som var där. Många kramar och ord om saknad blev det.

Och jag behövde nog det. Få veta att jag var saknad.

fredag 21 januari 2011

Let´s Dance och jag

Tänk om jag skulle vara med i Let's Dance. Gud förbjude. För nånstans, i en fantasivärld, så är jag jättebra på att dansa, bara jag försöker. Jag är en sån där som bara utvecklas med stormsteg från dans till dans. Att jag bara klarar att följa ca 8 takter innan jag vill ta över och att jag är dyslektisk vad gäller höger och vänster, det glömmer jag liksom lägligt bort.
Dessutom undrar jag hur jag skulle reagera på den, ofta erbarmligt, dåliga musiken. De slaktar låt efter låt. Jag är lika imponerad varje gång jag ser programmet, särskilt av deltagarna som arbetar med musik. Hur fixar de att fokusera på koreografin? Jag skulle komma av mig av ren frustration. Skrika FAN och skylla allt på orkestern.

Det är nog lika bra att jag inte är med i Let´s Dance ändå.

torsdag 20 januari 2011

Ajajaj Ojojoj

SJUKT ont kommer jag att ha imorgon. 90 minuters ashtangayoga är inte att leka med. Visst är det skönt att få sträcka ut ordentligt, men imorgon kommer det inte bli nåt sträckande, det kan jag lova! Får vara glad om jag kommer ur sängen.

Annars går allt enligt planerna. Fortfarande lugnt på jobbet. Det är otroligt skönt att jobba halvtid. Tänk den som hade råd med det. Viktklubb går bra, hittills har jag tränat in 1660 motionskalorier. Och inte ätit en enda! Har hållt mig till den dagliga dosen. Ser nästan fram emot måndag för att se vad det har gett för resultat.

onsdag 19 januari 2011

Trött, frusen och sugen...

Idag är jag så jäkla hungrig.
Hungrig, sugen, you name it.
Det har nog mycket att göra med att jag är trött. Jag hade svårt att sova igår, trots ångestdämpande, så jag har inte sovit mycket mer än fyra timmar. Och så jobba då. Det var iofs ganska soft just idag. Skönt att komma tillbaka på en sån dag. Och just ja, jag har fått svar på en av mina ansökningar. Ska på anställningsintervju, fast vet inte när än. Inte ett av de jobben jag helst ville ha, men ett ok "fram till sommaren"jobb.
På jobbet låg en julklapp kvar som var min. Jag tog hem den och öppnade den här hemma. En söt liten glasskål... Med praliner i! Jag har ställt den långt inne i skafferiet, för jag ska inte äta nåt sånt idag! Men snacka om typiskt, just idag när jag var så sugen!

Nej, jag ska fixa potatis&purjosoppa istället. Den är så billig, kalorimässigt sett, att jag i alla fall kan äta två portioner. Om jag vill.

tisdag 18 januari 2011

Hemskt och härligt!

Nu måste jag ju egentligen gå och lägga mig. I alla fall om jag ska få i närheten av de där 8 timmarna jag behöver.
Men, jag sov till 12 idag, så det känns sådär. Jag får väl vara trött imorrn då. Eller sova när jag kommer hem, jag jobbar bara till 12. Haha. Imorrn slutar jag jobba när jag gick upp idag. Så komiskt.

Spinningpasset var i alla fall hemskt, men härligt. Det var ett bra pass, definitivt ett jag ska fortsätta gå på. Bra musik och en återhämtning i mitten. Efteråt såg jag ut som om jag duschat med kläderna på. Jag gillar det, på nåt lite perverst sätt. Gillar att svettas, att det syns att jag har kört hårt.

På väg hem stötte jag på en gammal kompis, jag på väg ut, hon på väg in. Vi bestämde att vi skulle ta ett pass i relaxavdelningen snart, den är nämligen gratis nu under våren.

Imorgon är det vilodag enligt planen. Fast vem vet. Jag kanske behöver köra ett pass efter att ha börjat jobba igen...

Allting har en ände...

Sista dagen som heltidssjukskriven.

Just idag känns allt lite läskigt. Hur ska det gå? Hur ska jag få pengar? Vad ska jag göra? Kommer jag hitta nåt jobb jag vill ha och som vill ha mig? Kommer jag att tjäna tillräckligt på att vikariera? Hur kommer det gå att jobba imorrn? Kommer jag att palla att stiga upp klockan 6? Kommer jag att orka prata med mina kollegor?

Äsch, jag skiter i det nu.

Har varit duktig idag med, med maten. Snart ska jag gå och spinna igen.
Jag hyser en hatkärlek till spinning. Jag älskar att ta ut mig, svettas och att bränna massor av kalorier. Samtidigt är det så jobbigt, särskilt om instruktören och jag inte har samma musiksmak. Är det bra musik kan man ju förlora sig i musiken medan man ger järnet på cykeln.

I vilket fall är det faktiskt skönast efteråt. Så skönt.

måndag 17 januari 2011

The first day..

Första dagen med Viktklubb.
Än så länge går det strålande. Det brukar göra det i början. Nu gäller det bara att det fortsätter gå strålande även om tre veckor. Och fem. Och sju.  Ni fattar.

Det här med nyårslöften och gymhets börjar bli löjligt nu, förresten. Okej att det inte fanns plats på Coren när jag glömt att boka. Okej att det var fullt på alla crosstrainers och löpband, så att jag fick gå och köra lite egen core istället i stretchrummet.
Men det är inte okej att det inte fanns ett enda ledigt skåp när jag kom in i omklädningsrummet. Inte ett enda! Jag fick vänta i 10 minuter innan jag lyckades sno åt mig ett. Jag förstår inte vart alla människor är? Vart gömmer de sig? Eller är det fruktmammorna* som låter alla sina avkommor få varsitt skåp fast de egentligen skulle få plats i ett?

På spinningen fanns det platser kvar i alla fall, så nu har jag i runda tal gjort av med härliga 572 kalorier. På spisen står en grönsakssoppa och kokar. Fördelen med att gå och träna på kvällarna är att det inte finns så mycket tid till att vara sugen på onyttigheter. Jag ska nog träna imorgon med.






*Mammor som behandlar omklädningsrummet som en värmestuga i fjällen och dukar upp diverse frukt till sina avkommor efter badet, med förkärlek för banan och apelsiner.

och så gör vi det en gång till...

Men vad kul hörni!

Jag har gått upp nästan alla de där kilona jag gick ner. Jäkla skit.
Så nu är det nystart med Viktklubb. Träna tre gånger i veckan ska jag ju göra ändå, för att jag mår bra av det. Och så kör jag vit månad, med socker, alltså. Planerar att gå ner 8 kilo till min födelsedag i slutet av mars. Lite mindre än ett kilo i veckan. Det fixar jag om jag bara sköter mig. Då har jag lite kvar sen, men det är okej i alla fall.
Det är ju då vi ska spela in filmen också. Man vill ju kunna titta på den efteråt, liksom...

söndag 16 januari 2011

sömnproblem

Det spelar ingen roll om jag går och lägger mig klockan 22 eller klockan 02. Om jag inte ställer klockan så sover jag hur länge som helst. Det är som om min kropp inte har några egna gränser längre, som om den inte kan känna av när den är utvilad. Jag tror att det har med medicinen att göra.
Vill inte äta medicin. Vill inte behöva äta medicin. Planen är att hitta alternativ. Att trappa ner till våren när ljuset och värmen kommer och förhoppningsvis kunna sluta helt så småningom. Jag har ju ändå ätit den i snart 3 år.

Sköna lördag

Vilken jäkla skön lördag jag har haft!

Vaknade i hyfsad tid, utan huvudvärk! Funderade på att kila ner på vattengympa, men det var så väldigt skönt i sängen. Jag gick upp i lagom tid till yogan istället.
Så himla skönt att lördagsyogan börjat igen. Det är märkligt, jag brukar tänka på den som ganska soft och lugn jämfört med de andra yogapassen. Ändå är det den jag får mest träningsvärk av. Jag gillar i vilket fall verkligen den ledaren. Fick lite tips av henne idag också, om olika vitaminer som kan vara bra när man är deprimerad. Hon har varit där själv, så hon vet vad det handlar om.

När jag kom ut från gymmet sken solen, så jag tog en extrasväng innan jag gick och handlade. Åt en god lunch, nudlar med keso och grönsaker, och sedan myste jag ner mig i soffan och tittade på en film. Lady in the water. Jag gillade den. Det var en saga och jag gillar sagor.

Tog ett lååångt bad och piffade lite. Det var längesen nu.
Sen har jag mest slöat lite, lagat en god curry och hängt med brorsan, som kom hit för att hämta bilen.

En perfekt ledig dag.

fredag 14 januari 2011

Huvudvärken from hell!

Jag har en hemsk och elak huvudvärk.
Den kom under yogan. Plötsligt slog den till, i hela pannan och bakom ögonen.
Jag genomförde passet, trots allt, men nån mer träning blir det nog inte idag.
Tänkte att det var vätskebrist, så nu har jag druckit typ 2 liter vatten. Hjälpte inte.
Okej, kanske är mat som behövs, tänkte jag och släpade mig ut i köket och slängde ihop en omelett. Nähäpp.
Jaha, men kaffe då! En latte på dubbel espresso, kanske är det som ska till! Nä. Inte det heller. Så nu ger jag upp och lägger mig i soffan.
Jag har i alla fall sökt ett jobb, så lite nytta har jag gjort.

Student igen

Det är spännande, men lite läskigt, det här med kursen.
Projektledning.
Jag har tittat igenom kursavsnitten litegrann och det är ett nytt språk för mig. Jag tror jag kommer bemästra det, men det känns ändå lite läskigt.
En bra sak är att det inte finns några tidsgränser, jag kan hålla på nästa termin också om jag vill. Så det får ta tid. Det är bra, för jag vill verkligen lära mig det här, inte bara hasta igenom.

Sen känns det lite roligt att jag dagen efter jag lämnar in min uppsägning får reda på att jag kommit in på kursen. Sist jag kollade var jag typ 35:e reserv. Känns som ett tecken. Att jag gjorde rätt.

torsdag 13 januari 2011

Woohoo!

Jag kom in på distansutbildningen jag sökte!
Nu blir det plugga av i vår.

onsdag 12 januari 2011

Antoinette+Yoga=sant

Yogan var helt underbar idag.
Jag trodde att jag skulle vara stel och eländig, för jag har haft lite träningsvärk sen i måndags, men jag kände mig riktigt smidig. Trots att jag känner mig tjock och har ballongmage.

Det är dags att göra något åt den där magen och då menar jag inte enbart viktminskning. Tarmarna krånglar järnet nu. Jag ska testa att undvika socker så mycket som möjligt ett tag. Inte helt, så rabiat orkar jag inte vara. Jag måste få ha lite honung i téet och lite sweet chilisås i tomatsåsen. Framförallt ska jag undvika allt vitt socker. Och frukt, faktiskt. Jag ska testa en vecka.
Så får vi se om det blir nån skillnad...

Ingenting gjort?

Idag känns det som om  jag inte gjort någonting.
Fast när jag ser tillbaka har jag ju åstadkommit lite iaf.
Flyttat bilen innan städdagen började.
Borrat upp sista hyllan och säkrat de båda andra.
Dammsugit.
Sökt ett jobb.
Spikat upp två foton.

Okej, inga stordåd, men ändå.
Och snart ska jag gå på yoga.

tisdag 11 januari 2011

utsätta sig

Mera vardagsblogg.

Övat på att utsätta mig idag. Åkt med fadern till stort köpcentrum för att rama in foton och äta lunch. Det gick helt ok.
Följt med hem till pappa och gosat med det svarta djuret.
Grävt ut den inisade bilen. Nödvändigt, eftersom det är städdag imorrn och då måste den flyttas.
Åkt in till stan för att prova och slutligen köpa nya klänningar till kvartetten.

Ja. Det var det.  Det tog hela dagen, det här. Jag överlevde alltihop.
Jag har hunnit laga middag också. Och chatta med min lilla msn-flört.

Jaha.

måndag 10 januari 2011

Vardag, schmardag...

Man skulle ju kunna tro att jag skulle spotta ur mig inlägg nu när jag är hemma.
Men det är ju liksom det. Jag är hemma. Det händer inte så fruktansvärt mycket och jag orkar inte riktigt vara kreativ i mitt skrivande.
Men, eftersom detta är min ego-blogg, så skiter jag i det och vardagsbloggar en masse för tillfället.

Som idag.
Sov för länge (igen) och har sen inte direkt uträttat något. Jo, jag sökte ett jobb. Ett roligt jobb, jag hoppas att jag i alla fall får komma på intervju. Ska söka ett till imorgon. Det tar ju energi, att försöka författa ihop roliga, intressanta, faktaspäckade, lättlästa ansökningar.
Sen laddade jag skruvdragaren för att borra upp den sista hyllan. Fast då kom jag på att jag inte hade några bra skruvar, så det sket sig.
Och så var det dags för finalen, veckans höjdpunkt. Tre, jag säger tre!, pass efter varann på gymet. Yoga, core och spinning. Jag hade varit duktig och bokat i förväg för att slippa stå i kö, men tji fick jag. Nu hade tydligen problemen med datasystemet utökats till hämta-ut-biljettautomaterna också, så alla fick stå i kö. Det var en lång kö.
Till slut kom jag in i alla fall. Yogan gick bättre än förväntat, kanske för att jag hade fredagens tröghet i minnet. Coren var jobbig, men bra och spinningen... Jag trodde jag skulle dö. Helt slut. Hon skullle ha oss att stå hela tiden, den lilla människan därframme. Vansinnigt! Vid ett tillfälle satte jag mig. Det har aldrig hänt förut, jag är inte den som ger upp, men jag trodde jag skulle svimma. Jag blev liksom alldeles kall. Fast efter några minuter sittandes kunde jag köra på igen.

Nu ska jag fixa fruktsallad och slänga mig i soffan och titta på Förnuft och känsla.

Och hörni.. Jag har inte haft ångest på flera dagar! Bara en sån sak.

söndag 9 januari 2011

summering av veckan

Okej.
Projekt socialisering går ganska bra, tycker jag. Fikor, promenader och middagar. Lite msn också.
Tränat mina tre gånger per vecka har jag också gjort, trots att det var trögt i torsdags och fredags. Fyra gånger egentligen, för i måndags var det ju två pass efter varandra.
Maten har också gått okej. Lite snedsteg, men bättre och bättre.

Frågan är varför jag gör så mycket tvärtom.
När jag vet att jag mår bra av att träna, varför stannar jag hemma i soffan?
När jag vet att jag mår bra av att äta rätt, varför äter jag skräp och för mycket?
När jag vet att jag mår bra av att umgås med människor jag tycker om och som tycker om mig, varför bokar jag av och ställer in?

Framöver ska jag göra det jag mår bra av. Det som ger mig energi.

Memories..

Tittade lite i min gamla blogg igår.
Hittade tillbaka till tiden för förra sjukskrivningen och var tvungen att småfnissa lite för mig själv när jag läste om biverkningarna.


Några biverkningar vet jag inte riktigt om jag fått, förutom att jag inte har någon tålamodströskel (illa), mindre aptit (bra), tycker folk jag inte känner är fula, jobbiga och ivägen (illa) och har fått träningsvärk i benen av alla timmar jag promenerat de senaste dagarna.


Känns det igen..?

lördag 8 januari 2011

träningsvärk och svarta djur

Jag har träningsvärk.
Inte från yogan igår, även om den var trög, utan av snöskottning.
Jag var ju ute hos pappa för att klappa svarta djuret och det hade snöat så jag inte kom in på uppfarten. Sen tänkte jag också att det var bar att skotta så det såg ut som om någon är hemma. Nu kommer ju pappa hem idag, men ändå.
Djuret var tokgosigt och klagade högljutt när jag var tvungen att åka.

Idag sov jag till 11. Det ser förjävligt ut hemma och jag har inte initiativ till att ta tag i det. Imorgon kanske. Klockan tre ska jag träffa en kompis för lite promenad och fika.

fredag 7 januari 2011

En fin kväll bland ungar och bubbel från Frankfurt

"Du är som en randig tröja" säger han. "Du är oftast så stark, det är de stora ränderna och sen kommer skörheten som de smala ränderna däremellan. Jag har nog aldrig träffat nån som är så både och, som du."
Fina fina M.
Det är få som får mig att känna mig så avslappnad och så okej med att vara jag. Till och med igår, bland sambo och livliga ungar.
Varför umgås jag inte mer med folk som får mig att må så bra?
Åh, jag vet svaret. Lathet, initiativlöshet.
Men inte nu längre!

torsdag 6 januari 2011

Jag visste det!

Såklart.
Så fort jag kom till gymet kändes det bra. Extra bra kändes det att jag bokat plats i förväg så jag bara kunde trycka ut min lilla biljett och gå in. Det är nämligen strul med datasystemet, så det tar en evinnerlig tid om man ska hämta biljett i kassan. Mycket folk var det också, nyårslöftena verkar hålla i sig.

Nu när jag kom ut från gymet, svettig och röd i ansiktet, hade himlen öppnat sig. Snön fullkomligt vräkte ner och det gör den fortfarande. Så skönt då, att jag kan sitta inne med gott samvete och mysa i soffan!
I alla fall några timmar, sen är det middag hos barnfamiljen. Den stora frågan är; bil eller t-bana? Eller egentligen; vatten eller vin...

Trotsig

Men jag vill inte!
Det blåser, det snöar, jag är trött...

Jag vill inte gå till gymet!

Men jag vet att det kommer kännas så bra när jag väl är där...

onsdag 5 januari 2011

Socialisering, steg för steg..

Det verkar som om universum vill hjälpa mig lite i min ambition att bli lite mer social. Igår trillade det ner ett sms från min bästa killkompis. Vi har inte setts på år och dar, eftersom jag haft massor för mig och han är en hårt arbetande trebarnsfar. Nu bjöd han i alla fall in mig till hans och familjens nya lägenhet för middag och vin. Imorgon, that is. Jag tackade ja på studs!
Och som det ser ut nu ska jag promenera på söndag med H. Vi får väl se hur det blir med den saken. Kan inte räkna på fingrarna hur många gånger vi skulle setts men någon av oss bokat av. Planerar för det, i alla fall.

tisdag 4 januari 2011

Träning och popcorn

Och så tränade jag mitt Jillianpass och så åt jag popcorn. För jag hade ju shoppat nya popcornkryddor med mitt icke spärrade icakort, som jag var tvungen att testa. Två kryddor, alltså två bunkar popcorn. Jodå. Gott var det också.
Imorgon blir det mer träning tänkte jag. Hemmaträning då med, eftersom mitt gym väljer att stänga tidigt dag före röd dag. De vill väl gå hem tidigt, de med.

Igår, på spinningen, var det lite kul. Jag körde ju på så hårt jag kunde, svettades och stånkade, tomatröd i ansiktet som vanligt. Mittemot, på andra sidan lokalen, satt tre smala unga tjejer. De såg ut som om de inte gjort annat än tränat spinning, att döma av deras kroppar. De orkade ingenting. Ingenting, I tell you! Vid första backan gav de upp, slutade trampa.
Jag vet att man inte ska vara skadeglad och sådär, men visst kändes det lite bra...

Fullbokat!?

Jag blev lite brydd idag, när jag skulle boka mig till afron. Den var fullbokad, nämligen. Jag tror aldrig att jag sett ett pass vara fullbokat nån gång, men jag antar att fler och fler hittar till nätbokningen. Tänkte ta nåt annat, men insåg att jag inte skulle hinna eftersom jag tvättar till klockan 18 och alla andra pass börjar exakt då. Inte var det nån yoga imorrn heller eftersom det är dag före röd dag.
Jaha.
Tur man har lilla träningsdvd'n, så det blir nån träning gjord.

Annars har jag varit social idag. Fikat med J, det var år och dar sen. Hon har ju gått och flyttat norrut, blivit med hus, sambo och plastbarn. Det sköna var att det var precis som vanligt att träffa henne. Vi babblade på som alltid om vad som hänt sen vi sågs sist.
Fördelen med att boka en tidig fika är att faktiskt komma ut medan det är dagsljus. Bra grej.

måndag 3 januari 2011

Dag för dag

Nu har jag bestämt mig för att börja skriva dagbok. Ni vet en sån där med blad innanför en pärm. En riktig.
Nej, jag ska inte överge bloggen. Den här dagboken ska skrivas varje dag och blir mer som en koll på hur jag mår. Plus att jag tänkte göra lite självkänslaövningar i den också. Och det orkar jag inte göra här på bloggen, det blir för privat. Förhoppningsvis får jag syn på lite mönster i mitt mående.

Jag gjorde det förut, för några år sedan. Skrev varje dag i en almanacka, ni vet en sån där med ett blad för varje dag, i A5-format. Det är en sån jag tänker köpa nu med. Jag skrev varje dag. Inte långa stycken alltid, men något. Om det så bara var att allt var bra. Eller skit.
Jag skrev mycket om mitt dåvarande förhållande. Där kan vi snacka om att se mönster i efterhand. Inga roliga mönster heller. Men bra att ha på svart och vitt kanske, så man kan se om man börjar trilla dit igen när man träffar någon.

Så imorgon lägger jag några av mina stackars fattiga slantar på en almanacka! Får väl skriva upp den på "personlig utvecklingskontot".

present


Precis nu dök det ned en liten present från Readers Digest. En kombinerad termometer/väckarklocka/klocka. Den började spela 'auld lang syne' så fort jag drog bort skyddet från batteriet.
Vad de hittar på.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Liten vardagsrapport mitt i sjukskrivningen

Det händer inte så mycket just nu.
Jag sover för länge på morgnarna, spelar fåniga dataspel (fast jag skulle sluta, jag vet... ), dricker för mycket kaffe och låter bli att städa. Men jag orkar inte ha ångest över det. Det löser sig. Jag löser det. Just nu unnar jag mig att vända på dygnet och dricka löjliga mängder kaffe.

Repade igår, fast det blev nog 30 % rep och 70% fika, middag och prat. Helt ok. Man behöver pratet, det är kittet. Och det vi sjöng blev väldigt bra. Vi gjorde framsteg.

Nu sitter jag vid datorn med Oprah på tv i bakgrunden. Oprah lurade precis dit 6 väninnor, trogna tittare. De trodde att de skulle få åka till ett hotell, fräscha upp sig och sedan få gå på showen dagen efter. Istället kör deras bil in i ett fejkat garage, som egentligen är Oprah's studio, och rakt in i direktsändning. Jag tycker det är fräckt. De hade sett fram emot att få piffa till sig, säkert ägnat mycket tid åt att fundera på vad de skulle ha på sig. Och så får de visa upp sig i tv efter två dagars bilkörning. Opiffade, skrynkliga och chockade. Inte okej, i min värld.

I eftermiddag är det KBT och träning. Jag skulle egentligen träffat en kompis för att gå igenom ett manus, men jag måste träna. Det blir tid till manus och repetitioner senare, jag fick just inspelningsschemat. Imorgon skulle jag egentligen träffa en anan kompis för bio och middag, mend et måste jag försöka styra om till en fika eller så. För jag har inte råd. Hur sorgligt är inte det? Jag får hoppas att hon tycker att det viktigaste är att vi ses.

lördag 1 januari 2011

Goodbye hello!

Det var en trevlig kväll igår.

Alltid lite svårt när man hamnar i ett sammanhang där alla känner varandra utom man själv. Här hade dessutom alla andra något gemensamt, som inte jag hade, men jag hade trevligt ändå. Åt god mat, pratade, skrattade, dansade åttiotalsmoves i köket... Skålade i jordgubbsbubbel vid tolvslaget och fick skjuts nästan ända hem vid tresnåret.

Idag har jag inte varit bakis, men haft en bakisdag. Slafsat runt i myskläder, ätit godis och ostbågar, kollat på tv... Känner mig lite vemodig. Gör ofta det runt nyår. Vet inte om det är alla förväntningar, som jag ändå försöker att inte ha. Känslan av att jag borde uppnått något förra året. Fast det gjorde jag ju. Även om det varit ett tufft år så lärde jag mig mycket om mig själv igen. Jag har tagit tag i saker som jag behövde ta tag i, KBT'n bland annat. Startat företaget. Insett, återigen, att jag behöver tagga ner och inte PRESTERA hela tiden.

Och nu är det bara att fortsätta...