måndag 30 januari 2012

Men igen!

Usch och blä och ont i halsen och feber igen.
Vet inte om det var M som smittade mig. Han hade också fått ont i halsen i natt och kände sig febrig. Men, va fan, liksom. Vi sover ju inte ens ihop längre, ändå lyckas vi tydligen smitta varann. Då skulle man fan lika gärna kunna hångla.
Nä.
We don't go there.
Men det vore skönt att bli frisk, för jag har tittat igenom alla avsnitt av "Once upon a Time" som ligger ute nu och jag känner inte för att börja titta på nåt nytt...

söndag 29 januari 2012

sköna söndag

Skön helg. Bra helg.
Lagomt med slapp i soffan, öldrickande med trevliga människor och lite träning. Hade kunnat ägna lite mer tid åt tv-serietittande, hade tänkt göra det idag, men så ringde M och ville promenera. Jag kan liksom inte prioritera datorn framför promenad, inte när det är soligt ute. Eller kan... kan jag väl. Men jag hade ändå tänkt att det vore nice med en promenad, även om jag inte riktigt orkade dra mig ut på en all by my self.
Så, vi gick väl nån timme och sen tog vi en fika bland alla barnfamiljer som gett sig ut för att åka pulka och sånt där som barnfamiljer gör. Tror knappt jag sett så många barnvagnar på ett och samma ställe nån gång.
Värst vad vi umgåtts den här veckan då, förresten. Torsdag, fredag, söndag... 

Ja, sen avslutades söndagen med ett bra kvartettrep och en god middag.
Jag har inte alls lust att jobba imorrn. Helg är jävla mycket bättre. men det är iofs väldigt skönt att ha ett jobb den 25:e varje månad...

And now... Sängen.

lördag 28 januari 2012

Ingen utgång så långt ögat ser

Det blev inget med att gå ut.
Jag åkte visserligen ner till M, men klockan hann bli rätt mycket och så fastnade vi framför youtube och så blev klockan jättemycket. Nu sitter jag och väntar på t-banan. Han erbjöd mig att sova kvar, men jag åkte hem. Det svider fortfarande lite, den där gången när jag ville sova hos honom och han sa nej. Gick det inte bra då så går det fan inte bra nu. Dessutom vill jag inte sova med nån som tänker på nån annan.
Hur frestande det än är att få ligga nära nån.

fredag 27 januari 2012

Listdags

Nämn något som gjorde dig glad igår: att det var en bra dag på jobbet, typ. Och att hänga med M.
Vad gjorde du kl 08 i morse? Tog på mig jackan
Vad gjorde du för 15 min sedan? chattade med hansombaravillhasex, drack vin och lyssnade på Chris Cornell på youtube
Det sista du sa högt? Vi hörs sen då
Det senaste någon sa till dig: Ja vi hörs
Vad har du druckit idag? Vatten, kaffe, vin
Vad var det senaste du åt? Kyckling i röd curry
Vad var det senaste du köpte? Vin
Vad är det för färg på din ytterdörr? Träfärgad
Vad är det för väder hos dig nu? Typ snö
Godaste glassmaken? nåt med massa chokladsås och gegg
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? ja, det gör jag. Obotlig romantiker.
Sover du tungt? Nej, väldigt sällan
Drömmer du mardrömmar? Det händer, men de är mest obehagliga. Inte typ skräck
Trivs du med ditt jobb? ja. Det är tufft, men helt ok.
Favoritklädsel? pyjamas
Favoritlåt just nu? lyssnar mest på musik till showen..
Vad ser du om du tittar till höger? Ett glas vin
Vad gör dig glad just nu? första fredagen sen jag börjat jobba igen!
Vad ska du göra härnäst? Hmm. Antingen gå ut eller så fortsätta poppa musik på youtube och dricka vin
Höger el vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? soft!
Favoritgodis? Choklad
Kläder just nu? Morgonrock
Sommarplaner? En Londonresa i juni, sen vete sjutton
Hur många kuddar sover du med? Fyra
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska om jag får följa kroppens naturliga rytm
Vad är viktigast för dig? Att må bra
Är du kittlig? Njae
Snarkar du?Inte vad jag vet
Stjärntecken? Vädur
Äckligaste insekten? Kackerlackor
Stökigt el välstädat? Jag älskar att ha välstädat, men orkar sällan tyvärr..
Vad längtar du mest efter just nu? Spontant skulle jag säga nån att sova med, men jag vet inte om det är sant egentligen..

första fredagen

Det kan man ju säga. Andra veckan på jobbet, men förra fredagen stannade jag ju hemma.
Och det är så skönt.
Egentligen hade jag bara tänkt slappa hemma, men så ringde M precis när jag stod och väntade på min thaimat, som jag skulle köpa med mig hem till soffan. Det var ju tur att jag såg det. Igår ringde han när jag var på väg hem till honom, för att be mig köpa dip, men jag hade telefonen på ljudlös och missade det. Det var inga glada miner nånstans när jag kom in genom dörren. Surgubbe var han, i flera minuter. I alla fall kom han förbi matstället idag och vi käkade och kom väl fram till att vi eventuellt går ut i kväll.

Fast jag vet inte. Nu har jag tagit ett varmt bad och hällt upp ett glas vin, så får vi se vart det tar oss.
Jo, och så sitter jag och byter youtubelänkar med hansombaravillhasex. Fast jag får nästan byta namn på honom snart, för nu är det mest sånt här vi ägnar oss åt..

onsdag 25 januari 2012

läget

Onsdag.
Kort om folk på jobbet.
Trött.
Repar fram till 22 ikväll. Börjar iofs inte förrän 9 imorgon.
Tröstätit semlor, inte alls enligt plan.
Två dagar kvar till lördag...
Längtar..

måndag 23 januari 2012

en dag i taget

Dag 1 på veckan och allt känns ok. Tufft, men ok. Får jag bara min sömn, så ska nog det här gå bra.
Möte med de andra avdelningsansvariga idag och min vana trogen ställer jag krångliga frågor och ifrågasätter grejer. Lite kul att se hur stressade vissa blir av det. Egentligen kanske jag skulle hålla en låg profil, men jag kan liksom inte låta bli. Jag tycker att man måste fråga sig varför man gör saker, det är viktigt. Inte bara göra och göra. Jag funkar inte så.
Nu har jag väldigt lite lust att trava iväg på yoga, men det ska jag göra ändå. Jag vet att jag mår bra av det. Bara jag låter bli att dänga huvudet i body pumpstänger.

lördag 21 januari 2012

ibland är det ju lite skönt att vara eremit

Så skönt att ha en hel ledig lördag.
Så skönt att få sova till halvelva, att få gå iväg och stretcha ut på ett yogapass och att få sitta och slösurfa och läsa en hel dag.
Yogan var nästan livsnödvändig idag. Jag var så sjukt stel i bröstryggen. Undrar om jag spänt mig där när jag varit så ledsen de senaste dagarna. Så spänd som jag var idag, var det längesen jag var. Kom knappt ner i plogen. Däremot gick huvudstående bättre än nånsin. Konstigt det där.

Imorrn ska jag till jobbet en sväng på förmiddagen och röja lite. Vi får dubbel komp för det, så det är bra, men annars har jag bestämt mig för att inte jobba mer utanför min arbetstid än de kvällsmöten som är obligatoriska. Jobb är jobb, fritid är fritid. Så måste det vara, om jag ska behålla hälsan. Jag vet ju det.

Nu är jag i alla fall nybadad, nyansad, nyäten och sitter uppkrupen i soffan med tv, dator, WF och bok. Slösurfar lite på dejtingsajten och mailar med en snubbe som jag mailat med förut, men som liksom försvann. Nu har han dykt upp igen och jag, som egentligen inte alls är speciellt förlåtande när folk bara slutar höra av sig, köper faktiskt hans förklaring. Sen får vi se om det blir nåt dejtande utav det hela. Jag ska ju i alla fall ta det ganska lugnt med sånt tills efter showen, har jag tänkt. Cut my self some slack, liksom. Ta det lite lugnt.
Lite sex vore ju trevligt, men min kk har förvandlats till en msn-kompis. Hör av sig gör han titt som tätt, skickar låtar han gillar, pratar snusk, men det är massa snack och ingen verkstad. Jag är lite puzzled, faktiskt. Om han nu inte vill ha sex med mig, varför hålla på och höra av sig hela tiden då? Speciellt eftersom han talat om att han inte ser meningen med att ha kompisar av det andra könet..

Jaja. Que sera, sera. Whatever will be will be.


fredag 20 januari 2012

Idag orkade jag bara inte

Jag gick inte till jobbet idag. Skyllde på magsjuka, men egentligen handlade det om att jag bara grinade hela kvällen igår och fortsatte idag. Och jag kan inte riktigt grina på jobbet. Inte i den här utsträckningen i alla fall och jag kan inte hejda mig när jag blir så här. Kan inte stoppa tårarna. Det går inte och jag bara fulgråter.
5 månader sen idag.
Vet inte om det just är därför, men det är så i alla fall.
Har bara legat i soffan och tittat på inspelade serier och läst Hungerspelen.

Pratade med M ikväll och råkade säga det, att jag varit hemma, och han blev alldeles förståndig och bara "låt det inte bli en vana" och jag blev riktigt irriterad och fräste lite. Kanske för att jag varit där, att jag känt efter för mycket förut. Men det är inte där jag är nu. Jag har verkligen tänkt på det idag. Det var inte för jobbet, som jag stannade hemma. Det var för hur jag mådde. Och för en gångs skull är inte jobbet den springande faktorn.
I vilket fall blev jag lite arg och fräste ifrån, för jag tyckte att han blev mästrande och jag ville, om något, ha deltagande. Sen orkade jag inte riktigt prata med honom. Han pratar bara om samma saker ändå och det handlar mest om tjejer. Oftast tycker jag att det är kul att retas med honom om det, men nu blev jag mest trött.

Det har varit skönt att ha en dag nästan helt utan mänsklig kontakt. Ögonen ser ut som kokta ägg och näsan är röd. Vill inte träffa nån alls, när jag ser ut såhär. Telefon är okej, men msn är bättre, för då kan jag gråta samtidigt.


torsdag 19 januari 2012

Inte den bästa av dagar

Jag är trött.
När jag är trött blir mitt filter spindelvävstunt.
Och det kanske inte är så konstigt. Jag går från 0-100 på 1 sekund och förväntar mig att klara av det utan att det ska bekomma mig. Så är det ju så klart inte.
Idag var en jobbig dag. Tycker inte att jag presterat 100 på jobbet, eller jag har gjort mitt jobb, men blir osäker och tappar självkänslan. Känner att jag borde.. Sagt saker på andra sätt, gjort annorlunda.

Och jag vet ju. Egentligen. Så jag fortsätter upprepa min grundtanke, den där jag har ändrat från att kasta skit på mig själv till; Jag är en bra människa, som ibland gör fel.

Helt enkelt.

tisdag 17 januari 2012

Gick inte enligt planen idag..

Jag skulle ju bara sitta hemma i soffan och fisa ikväll, var det tänkt. Så sjukt trött när klockan ringde imorse. Jag kommer inte riktigt i säng på kvällarna.
Men, så ringde M och undrade om jag ville ta en prommis Eftersom jag vet att det blir rätt bra motion, när jag ska försöka hinna med hans långa kliv, så sa jag okej. Ja, lite för att jag ville umgås med honom också. Det blev väl en 45 minuters rask promenad och sen te och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Trevligt, men ingen slapp tv-kväll.
Just nu sitter jag och funderar över om jag ska ta ett bad eller om jag ska kolla lite tv ändå.

Det lutar åt ett bad och sen sängen, faktiskt. Hade inte riktigt lika mycket energi som igår, var rätt seg och lite låg mitt på dagen, men så hittade jag after eight i personalrummet och livet blev lite lättare att leva. Sen kändes det bättre på eftermiddagen. Det blir nog bra det här.


Men jag är fortfarande skitöm i pannan.

måndag 16 januari 2012

och så här gick det

Nytt jobb idag alltså.
Jag hade stressat upp mig själv så att det nästan kändes löjligt lätthanterligt idag, men det får jag väl sota för imorrn.
Men den dagen, den sorgen.
Idag kan jag njuta av att jag var tillräckligt pigg för att jobba vidare med skrivjobb en extratimme hemma, samt följa med min favvoinstruktör på ett yogapass inne i stan.
Väl där lyckades jag krocka med en bodypumpstång såpass att jag nästan såg stjärnor och nu har en valnötsstor bula i pannan.
Men det känns ganska bra ändå. Min kropp älskar yoga, så är det bara.

Det där jag var orolig över förresten... Det löste sig.

lördag 14 januari 2012

Räddarna i nöden

Och precis idag, när jag känner mig liten, ensam, dum och allmänt bara... Blä.
Så kommer det fina kommentarer på min facebooksida. Det finns de som tycker att jag är bra och de talar om det.
Åh, vad det behövdes precis just nu.

Känner mig ensam och liten just nu. Helt enkelt.

Ingen riktigt bra kväll ikväll.
Känner mig ensam, trots att jag såg fram emot att ha en lugn hemmakväll. Dagen har varit bra också, intensiv, men nu när jag kom hem...
Har fuskat med choklad, det spär också på dålighetskänslan. Plus att jag är lite orolig över en grej.

Nä, ett varmt bad nu och lite middag, så kanske det lugnar sig lite...



fredag 13 januari 2012

living like a star

Kvällsmöte på jobbet idag, som jag hoppade på trots att jag egentligen inte börjat. 2 timmars möte och sen bli bjuden på thairestaurang, det var inte så jobbigt.
Men tydligen kommer jobbet att bli det.
Fick rapport av blivande kollegan som började i måndags att det tydligen är helt vilt och galet. Vi kommer att få börja från början helt och hållet och bara tokfokusera på trygghet, tillit och respekt.
Ojoj.
Jag känner mig som Michelle Pfeiffer i Dangerous Minds.

Galet nog ser jag faktiskt fram emot att köra igång.
Var snälla och håll det inte mot mig när jag klagar sen, om några veckor...

onsdag 11 januari 2012

motivation...

This just in:
I mitten av februari kan Antoinette synas på en stor scen i bara underkläder.

Och där tog vi tag i mat och träning på allvar!

men jag tog ju den jävla influensasprutan...

Åh, det är lite trist just nu.
Jag är bara så galet tokförkyld hela tiden.
Och jag blir inget rolig alls när jag är sjuk. Jag blir så där som man anklagar killar för att bli. Gnällig, hjälplös och söker, nej, kräver sympati från alla håll.
Nu har jag lite åtaganden på dagarna resten av veckan, men jag har det ganska lugnt på kvällarna. Kommer jag bara i säng ordentligt och får sova, så ska det nog gå bra. Handla hem lättlagad mat, så jag inte behöver lägga massa energi på det, se till att det ser ok ut här hemma.

Återkommer när jag känner mig lite.. roligare.

måndag 9 januari 2012

faktiskt känns det riktigt bra

Förutom att halsen och huvudet värker och näsan rinner så känns det väldigt bra just nu.
Första dagen på nya jobbet är avklarad. Det känns bra. Mycket bra.
Fast det kommer bli mycket jobb, så är det. Fiska upp ett sjunkande skepp, liksom. Men med de kollegor jag får så tror jag vi fixar det.
Jag tvivlar inte alls på att det kommer finnas gnäll, oenigheter, tjafs om småsaker och stora saker på den här arbetsplatsen. Så är det liksom alltid, det går inte att komma ifrån. Men, jag tror ändå att det blir bra.

Nu ska jag bara sluta vara så här larvigt förkyld.

söndag 8 januari 2012

Familjemiddag

Det är fint. Bra och fint att träffa hela familjen, att passa på när lillasyster är hemma från fancy musikuniversitetet i det stora landet i väster. Roligt.
Vi äter indiskt. Tittar på semesterbilder, pappa vill berätta om varenda bild, förstås, och jag skojar med honom i slutet av bildspelet. Och det blir så tydligt. För här skulle han hängt på, brorsan, och det är ingen annan som riktigt gör det. Ingen som riktigt kan hänga på den jargongen som var hans och min. Det blir så tydligt att han  inte är där och det blir liksom nåt slags konstigt annat-skämtande och jag får kämpa för att inte låta tårarna trilla mitt i trivsamheten.

onödig söndagsmorgon

Så oerhört onödigt att gå upp klockan 7 och hämta tvätt i tvättstugan och sen inte kunna somna om.
Visserligen låg jag och slappade till 8.30, men jag hade behövt sova. Jag har en liten lurig förkylningsjävel som ligger och lurar nere i luftrören och den hade jag velat sova bort.
Men icke.

lördag 7 januari 2012

Fem glas vin, det funkar liksom inte längre..

Jag var ute med en kompis igår. Trevligt var det, 5 glas vin blev det och idag är jag seg som sirap. Skönt att det inte är planerat mer än en fika med en annan kompis och sen tvättstuga. Tvättstuga och kolhydrater! Funderar mellan pasta med massor av parmesan eller en Curry Surprise med kokosmjölk, kyckling och massor av grönsaker. När jag ser det i skrift såhär, så inser jag att jag nog borde satsa på curryn.
Åh, jag längtar redan..
Jag är inte bara seg, förresten. jag har träningsvärk också. Efter att ha gått, tänka sig! Men till mitt försvar så gick jag i två timmar, ganska snabbt. Jag var i alla fall genomsvettig när jag kom hem.
Bara för att kunna dricka vin på kvällen. Okej, inte bara. Men lite.

torsdag 5 januari 2012

från och med nu...

Idag vaknade jag med en finne på läppen.
Inte vilken finne som helst, heller. En riktigt härlig, djup kompis.
Det ser på riktigt ut som om jag har försökt spruta in silikon i överläppen, men misslyckats kapitalt så allt bara hamnade på en sida.

Fast hellre nu än om sex veckor. Det är bara att inse att nu är det skarpt läge. Sex veckor tills jag, vi, ska stå på en av Stockholms scener och leverera något riktigt jäkla skitbra. 5 kilo lättare, hade jag tänkt. Jag vill ju kunna titta på bilder från showen och gilla dem.
Det känns inte som om jag kommer hinna med så mycket mer än att sjunga, träna och jobba de här veckorna...

onsdag 4 januari 2012

en liten bit historia

Livet rullar på.
Jag fikar med mitt äldsta ex på måndagskvällen, han jag var ihop med mellan 17 och 20. Han som jag var så kär i att jag ville krypa under skinnet på honom för att vara så nära jag bara kunde, han som jag upptäckte och utforskade sex med, han som jag sakta växte ifrån sista halvåret (och han från mig) och som jag hållit en hyfsad kontakt med genom livet. Fast inte de senaste åren. Men nu hörde han av sig och önskade gott nytt och undrade om vi inte kunde ses i år.
En konstig känsla.
Att sitta där med honom, 20 år senare. Vi pratar gamla minnen, gamla kompisar. Lite nytt. En mysig känsla ändå. Han är en del av den jag är idag. En del av min historia.

tisdag 3 januari 2012

nejdå, jag har inte gått under jorden...

Jag lever. Jag mår till och med ganska bra. Utom att jag vaknade med en förkylning imorse. Undrade just varför jag fick så sjukt ont i benhinnorna när jag sprang på gymet igår, jag var tvungen att kliva av efter 10 minuter.Så ont har jag aldrig fått nånsin. Det måste ha varit det.

Jag har bara ingen inspiration att skriva just nu.
Det kommer väl.